Srijeda, 16 listopada, 2024

Ratni veterani se protive koncertima Aleksandre Prijović u Splitu

Vrlo

Koordinacija udruga Splita i Splitsko-dalmatinske županije, zajedno s Udrugom veterana 4. gardijske brigade, izrazila je nezadovoljstvo datumom koncerata pjevačice Aleksandre Prijović, zakazanim za početak studenog, neposredno prije Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Na konferenciji za novinare, članovi udruga upozorili su na ponovnu manipulaciju kulturnim sadržajem u godini obilježavanja petstote godišnjice smrti oca hrvatske književnosti, Marka Marulića. Njihov predsjednik, Ivan Turudić, istaknuo je kako Srbija sustavno provodi plan “srpskog svijeta”, koji uključuje prisvajanje hrvatskih kulturnih velikana poput Gundulića i Marulića.

“Ne iznenađuje nas manipulacija i namjerni odabir datuma koncerata, koji dolaze uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje,” kazao je Turudić.

Poziv na promišljenost

Veterani smatraju da su organizatori i Grad Split trebali odabrati drugi termin za koncerte, naglašavajući da ne traže zabranu, već da se od organizatora očekuje veća promišljenost. “Nemojte stavljati sol na ranu obiteljima poginulih branitelja i svim Hrvatima,” poručio je.

Na novinarsko pitanje o dolasku Aleksandra Vučića u Dubrovnik, koji je uzburkao strasti u hrvatskoj javnosti, Turudić je komentirao da je očito da je srbijanski predsjednik tamo došao zbog isporuke i prodaje oružja Ukrajini.

Koncerti Aleksandre Prijović održat će se 9. i 10. studenog u splitskoj dvorani na Gripama, a organizator je zagrebačka tvrtka The Unique.

- Advertisement -

11 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -