Utorak, 22 listopada, 2024

Đoković emotivno ispratio Nadala u mirovinu: “Tvoje nasljeđe će živjeti zauvijek”

Vrlo

Nakon što je Rafael Nadal, jedan od najvećih tenisača svih vremena, objavio kraj svoje veličanstvene karijere, svijet sporta nije ostao ravnodušan. Među brojnim reakcijama posebno se ističe ona od Novaka Đokovića, njegovog dugogodišnjeg rivala i prijatelja, koji se emotivnom objavom oprostio od španjolske legende.

Đoković i Nadal dijelili su teren čak 60 puta, pri čemu je Đoković izašao kao pobjednik u 31 meču, dok je Nadal slavio u 29. Njihov posljednji susret dogodio se na Olimpijadi u Parizu, gdje je Đoković osvojio zlato. No, rivalitet ovih teniskih velikana uvijek je bio ispunjen međusobnim poštovanjem.

“Rafa, nema dovoljno riječi koje bi mogle opisati moje divljenje prema tebi i tvom doprinosu našem sportu. Nadahnuo si milijune djece diljem svijeta da uzmu reket u ruke, a to je vjerojatno najveće postignuće koje netko može postići”, započeo je Đoković svoju objavu, ističući Nadalovu nevjerojatnu upornost i predanost, te dodao: “Tvoje nasljeđe će živjeti zauvijek.”

Ovaj emotivni oproštaj još jednom pokazuje koliko je njihov rivalitet bio poseban, ne samo zbog brojnih epskih dvoboja, već i zbog obostranog poštovanja koje su pokazivali jedan prema drugome. Đoković je također istaknuo da ga je upravo ovaj rivalitet oblikovao i motivirao kao igrača, zahvalivši Nadalu što ga je tjerao da uvijek daje svoj maksimum.

Zaista, s Nadalovim povlačenjem iz tenisa završava jedno od najlegendarnijih poglavlja u povijesti ovog sporta, a njegovo nasljeđe zasigurno će nadživjeti generacije koje dolaze.

- Advertisement -
guest
0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -