Utorak, 1 listopada, 2024

EDIN GARAPLIJA VEČERAS NA RTV HB: Duboka država i tajno bratstvo – mehanizmi za obračun s političkim protivnicima

Vrlo

Je li BiH danas pod kontrolom duboke države? Tko su famozne ‘Ševe’ i što su radile?

Pitanja koja vise u zraku iznad Sarajeva jednako su teška kao i sam zrak koji je udisao narod za vrijeme opsade. Govori li se danas o bošnjačkim snagama koje su ubijale vlastite građane? Zašto tvrdnje o bošnjačkom ratnom vodstvu i njihovim zločinima ne pronalaze put do mainstream narativa?

Bakir Izetbegović – sin oca nacije – polako je preuzimao primat nad političkom mašinerijom koja je djelovala iz sjene. Milijuni dolara međunarodne pomoći za ratom razorenu BiH nestali su u vrtlogu duboke države, a današnji upravljači tim sredstvima žive bolje nego ikad.

I, tko je ubio Jozu Leutara? Jedno od najmučnijih pitanja tranzicijske Bosne, koje se povlači kao crna sjena nad svima koji se bave sigurnosnim strukturama u zemlji. Mudžahedini u BiH, za koje su svi čuli, a nitko ih nije spreman priznati, i dalje su zaštićeni, možda čak i više nego ikad.

Čak i starija povijest BiH ima mračnu stranu – likvidacija Džemala Bijedića, bivšeg jugoslavenskog premijera, i danas nosi teorije koje ukazuju na tajne službe bivše Jugoslavije.

A sve to vodi do ključnog pitanja: što ako su svi oni koji znaju previše, prošli kroz zeničke zatvore? Pitanje za one koji prežive pokušaje atentata, jer BiH i dalje pleše na rubu istina koje nitko ne želi glasno reći.

- Advertisement -

3 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

UŽAS Pucnjava kod Zenice: Kolona s obilježjima SDA zapucala na kuću kandidata BHI-a

Izgleda da predizborna nervoza u Zenici prelazi na sasvim novu razinu – prema navodima Bosanskohercegovačke inicijative (BHI), predvođene Fuadom...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -