Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Plenkoviću cilj da prosječna mirovina bude do 800 eura

Vrlo

U Zagrebu u utorak Blok umirovljenici zajedno (BUZ) organizira prosvjed “Protiv siromaštva” s glavnim zahtjevom Vladi da ispuni obećanje i da prosječna mirovina bude 60 posto prosječne plaće, a upitan za komentar prosvjeda, premijer Hrvatske Andrej Plenković je istaknuo Vladine aktivnosti u korist umirovljenika.

Dodao je kako oni koji (na izborima) nisu ušli u Sabor nastoje poboljšati svoju vidljivost u javnosti.

Plenković je naveo da će sutra sudjelovati na potpisivanju Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, te istaknuo da je prosječna mirovna, koja sada iznosi 620 eura, “za 60 posto veća” nego što je bila kad je postao premijer.

Dodao je tome i devet paketa potpore umirovljenicima, vrijednih oko 700 milijuna eura, kao i zamrznute cijene plina i struje te smanjeni PDV na sve bitne proizvode koje oni koriste.

Vlada je posebno osjetljiva na segment najranjivijih skupina te na provođenje načela solidarnosti u svim našim politikama kroz redistribucijsku snagu proračuna, naglasio je Plenković.

Dodao je kako im je “ambicija da prosječna sveukupna mirovina bude između 750 i 800 eura na kraju mandata Vlade”, prenosi Hina.

- Advertisement -

2 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Psihoterapija: Ključ za zdravije društvo

Na Međunarodni dan psihoterapije, važno je podsjetiti se na ključnu ulogu psihološke podrške i terapijskog procesa u našim životima,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -