Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Čović otvorio centar za djecu s poteškoćama u Grudama: “Dostojanstvo za sve”

Vrlo

Predsjednik HNS-a BiH, Dragan Čović, svečano je otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Ivan Pavao II.” u Grudama, posebno namijenjen djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Centar je opremljen najmodernijom tehnologijom, a usmjeren je na jačanje potencijala djece, sprječavanje novih poteškoća, te pružanje prijeko potrebne podrške njihovim obiteljima.

Na otvaranju, Čović je istaknuo važnost podrške Republike Hrvatske u ovom projektu: “Ovaj centar je simbol zajedništva i solidarnosti, ali i podsjetnik da je naša obveza osigurati dostojanstven život svim našim sugrađanima.” Čović je također apelirao na daljnju suradnju kako bi se nastavila borba za ustavnu jednakopravnost i europski put Hrvata u BiH.

Državni tajnik Zvonko Milas pohvalio je ustrajnost svih uključenih, naglasivši da “vrijednost društva leži u brizi za najslabije”, dok je načelnik Ljubo Grizelj istaknuo kako centar predstavlja “drugi dom” za obitelji koje će tu pronaći prijeko potrebnu podršku.

Nakon godina suza i borbe, centar u Grudama je svjetionik nade za mnoge obitelji. Sada će najranjiviji među nama dobiti priliku za dostojanstven život.

Novi Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Ivan Pavao II.” u Grudama pruža različite usluge za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Ovaj centar nudi:

  1. Specijalizirani obrazovni programi – prilagođeni djeci s teškoćama u razvoju, s naglaskom na razvoj njihovih sposobnosti i potencijala.
  2. Rehabilitacijski programi – uključuju fizioterapiju, radnu terapiju i logopedsku pomoć, s ciljem podrške razvoju djece i sprječavanju daljnjih poteškoća.
  3. Podrška obiteljima – centar pruža savjetovanje i podršku roditeljima kako bi im olakšao svakodnevni život i suočavanje s izazovima.
  4. Pristup najmodernijoj opremi – centar je opremljen suvremenim tehnologijama koje omogućuju vrhunske uvjete za rehabilitaciju i obrazovanje djece s posebnim potrebama.
  5. Interdisciplinarni pristup – tim stručnjaka iz različitih područja (psiholozi, rehabilitatori, pedagozi) radi na tome da djeca dobiju cjelovitu i individualiziranu skrb.

Ovaj centar predstavlja značajan korak naprijed u podršci najranjivijim skupinama, omogućujući im bolje prilike za razvoj i kvalitetniji život unutar njihove lokalne zajednice.

Projekt izgradnje Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Ivan Pavao II.” u Grudama bio je značajan investicijski pothvat. Prema dostupnim informacijama, prva faza izgradnje koštala je oko 321.421,23 KM s PDV-om​(Grude). Ovaj centar opremljen je najmodernijom opremom kako bi pružao podršku djeci i mladima s teškoćama u razvoju, a njegova realizacija predstavlja važan korak u poboljšanju kvalitete života potrebitih u regiji.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Psihoterapija: Ključ za zdravije društvo

Na Međunarodni dan psihoterapije, važno je podsjetiti se na ključnu ulogu psihološke podrške i terapijskog procesa u našim životima,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -