Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Svi su nekako kiseli

Vrlo

Volodimir Zelenski, nekadašnja zvijezda na zapadnoj političkoj sceni, ovih je dana u Washingtonu dočekan nešto hladnije. Njegov peti posjet SAD-u od početka rata u Ukrajini više nije događaj godine – barem ne za američke političare.

Sastanci iza zatvorenih vrata u Kapitolu prošli su bez pompe, a predsjednik Predstavničkog doma očito je imao druge prioritete. Ni govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda nije izazvao oduševljenje, dok je “pobjednički plan” koji je Zelenski predstavio Kongresu ocijenjen više kao popis želja nego konkretna strategija.

Iako je Biden najavio novi paket pomoći Ukrajini vrijedan osam milijardi dolara, ne može se zanemariti činjenica da je politička scena u SAD-u danas mnogo drukčija. Republikanci su sve glasniji u kritici Zelenskog, optužujući ga za sklonost demokratima, a neki poput Jamesa R. Comera, predstavnika Louisiane, pokrenuli su i istrage o mogućem zloupotrebljavanju javnih sredstava – sve zbog vojnog aviona koji je prevezao ukrajinskog predsjednika na događaj u Pensilvaniji.

Očito je da ukrajinski predsjednik više ne privlači isti entuzijazam kao nekad. Vrijeme će pokazati hoće li se politički vjetrovi u SAD-u okrenuti protiv Ukrajine uoči nadolazećih izbora.

- Advertisement -

3 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Karate klub Široki Brijeg najuspješniji klub na turniru u Mostaru

Ove nedjelje u Mostaru se održao 3. Zrinjski karate kup u odličnoj organizaciji karate kluba Zrinjski Mostar, koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -