Četvrtak, 26 rujna, 2024

Zavarivačica iz Detroita zarađuje 4.000 maraka tjedno: Inspiracija za nove generacije

Vrlo

DETROITElizabet, 23-godišnja pripadnica Generacije Z iz Detroita, svakodnevno ruši predrasude o ženama u zanatskim zanimanjima. Kao zavarivačica, Elizabet je postala TikTok zvijezda, redovito dijeleći snimke svog rada u industriji kojom tradicionalno dominiraju muškarci.

Elizabet je krenula u ovaj posao prije dvije godine, odmah nakon što je završila srednju školu i položila kurs namijenjen ženama koje žele raditi u zavarivanju. Danas živi sa svojim dečkom u kampu i oboje rade 10 sati dnevno, bez odmora. No, trud se isplati – Elizabet se pohvalila kako tjedno zarađuje 2.000 eura, odnosno oko 4.000 maraka.

„Nitko od naših vršnjaka ne zarađuje toliko novca kao mi“, priznala je Elizabet, ali i dodala da je svjesna kako ovakav radni ritam neće moći izdržati dugoročno.

Unatoč izazovima, Elizabet uživa u svom poslu i kroz svoje TikTok objave potiče druge djevojke da se okušaju u zanatskim zanimanjima, rušeći stereotipe o ženama u teškoj industriji. Njezin san je jednog dana pokrenuti vlastitu tvrtku i uključiti više žena u zavarivačke i srodne poslove.

- Advertisement -

2 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -