Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

BIH nema ambasadu u Irskoj ali zato ima u Pakistanu?!! I upravo su se slupali…

Vrlo

U konvoju vozila, koji je danas nagazio na minu u Pakistanu, bilo je stranih diplomata, među kojima i iz Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH još nema informacija, rečeno je na upit RSE u tom ministarstvu.

U eksploziji bombe je ubijen policajac koji je bio zadužen za osiguranje stranih diplomata, a trojica su ranjena, priopćila je policija.

Policijsko vozilo koje je pratilo diplomate prema turističkom mjestu Malam Jabba u okrugu Swat, sjeverozapadni Pakistan, vjerojatno je nagazilo na minu.

Poznato je da je bilo 12 diplomata iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

Moin Fayyaz, glasnogovornik okružne policije rekao je kako se na osnovu prvobitnog očevida čini da je bomba bila zakopana pored puta, ali je rekao da je istraga još u tijeku.

Dužnosnici Swat policije kažu da su se nakon incidenta veleposlanici stranih zemalja sigurno vratili u grad Mingore i da je putovanje u Mulam Jabbu otkazano.

Dužnosnici Agencije za pomoć i spašavanje (Rescue 1122) i lokalno stanovništvo kažu da su ozlijeđeni vojnici prebačeni u bolnicu Sidhu Sharif.

Odgovornost za napad na policijsko vozilo još nitko nije preuzeo. Međutim, glasnogovornik policije Moin Fajaz rekao je da je u tijeku operacija potrage za militantima u tom području.

Ovaj incident se dogodio u vrijeme kada je nesigurnost toj oblasti porasla u posljednje dvije godine, zbog čega je stanovništvo prosvjedovalo.

Vlada i vojska Pakistana, međutim, uvijek iznova inzistiraju da su posvećeni sigurnosti i da se ciljane operacije protiv terorista nastavljaju./HMS/

- Advertisement -

2 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

MUSK: Odvest ću na Mars svakog tko želi tamo otputovati, osim ako Kamala pobijedi

Elon Musk, osnivač SpaceX-a, najavio je da će omogućiti put na Mars svakome tko to poželi, ali uz jednu...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -