Petak, 20 rujna, 2024

NIŠTA OD PRIZNANJA: Vatikan dao naputke sastavljačima Gospinih poruka. Evo na šta trebaju paziti ubuduće

Vrlo

Sastavljači tzv. “Gospinih poruka tijekom ukazanja”  ubuduće će morati prilagoditi svoje poruke prema preporukama Vatikana ako žele da se nakon 100.000 ukazanja Međugorje ipak prizna kao autentično. Prema današnjoj ocjeni Vatikana ovih 50.000 poruka napisano je loše. Odnosno nije dovolljno za priznanje nadnaravnosti. Ali Vatikan sastavljačima daje drugu šansu.

 

Evo savjeta:

  • Manje korištenja fraza poput “moj plan” i “moj projekt”, to može zbuniti ljude. Nije ovaj svijet Gospin projekt nego Božji.
  • Također, nemojte previše sugerirati da “Gospa ima kontrolu nad svim detaljima duhovnog i pastoralnog puta” – sve je to ipak u Božjim rukama. Vaš zadatak je jasan – Gospa vodi ljude prema Kristu, a ne prema svojim “planovima”. Isus je centar, a Gospa tj. vi koji pišete u njeno ime, da im pokažete put prema Njemu.
  • Ukazanja bi trebala biti malo jezgrovitija u porukama, previše su copy paste, kao da su sastavljači ostali bez duha. Isto tako  bez onih mračnih predviđanja katastrofa.
  • Nemojte , Gospe vam, govoriti o kaznama i prijetnjama – to podsjeća na paganizam, a ne na evanđeosku poruku ljubavi.
  • Proroci katastrofe nisu ti koji nam trebaju. Ako svijet treba obraćenje, potaknite ljude na promjene, ali bez zastrašivanja. Ispravna poruka je da je kazna moguća samo ako se svijet ne obrati – mir i ljubav su vaši pravi alati.
  • U porukama koje šaljete župi, u Gospino ime, jer vam se može, nemojte se previše fokusirati na praktične aspekte poput datuma i mjesta.
  • Ti si t, tj Gospa,  da duhovno vodiš ljude, a ne da im naređuješ kad i gdje nešto moraju napraviti. Sveto Pismo je ono što treba biti u centru, ne izvanredne stvari. Ako netko traži čuda ili velike znakove, samo ih uputi na Evanđelje. Sve će im biti jasno ako ga budu čitali s vjerom.
  • Mir – to je ono na što treba staviti naglasak. Ne samo na mir kao odsutnost rata, nego na duhovni, obiteljski i društveni mir. A to uključuje i ljubav prema svima, neovisno o tome jesu li katolici ili ne. U kontekstu Bosne, koja je pretrpjela strašan rat s religijskim elementima, tvoje poruke trebaju biti posebno pažljive i naglašavati pomirenje i zajedništvo, tvrdi Vatikan. (Eto ga, sad će i Gospa osvanuti kod Senada Hadžifejzovića.)
  • I, naravno, poziv na obraćenje uvijek treba biti u centru tvojih poruka. Ovdje nema prostora za dvosmislenosti. Napusti svjetovni način života, poveži ljude s Bogom kroz molitvu, post, ispovijed i svetu misu. To je ono što donosi pravi mir i pravi smisao života.
  • Iako ljudi ne moraju vjerovati u vaša ukazanja, tvoj utjecaj na duhovni život mnogih je neosporan.
  • Neka tvoje poruke uvijek ostanu podređene Božjem planu, i neka vjernici nađu duhovni poticaj u onome što govoriš. Potiči ljude da te traže radi susreta s Marijom, Kraljicom mira, a ne radi susreta s vidiocima. Fokus neka ostane na duhovnom rastu, molitvi i susretu s Gospodinom.
- Advertisement -

45 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

45 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Tajna koja se krila: Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno je za Raport iz...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -