Petak, 20 rujna, 2024

Bivši CIA-in časnik “pokrenuo start-up”, drogirao i fotografirao žene diljem svijeta

Vrlo

WASHINGTON – Brian Jeffrey Raymond, bivši pripravnik Bijele kuće i “ambiciozni poduzetnik”, kako je sam sebe nazivao, osuđen je na 30 godina zatvora jer je, kako kažu tužitelji, “implementirao jedinstvenu poslovnu strategiju” koja je uključivala drogiranje, fotografiranje i seksualno zlostavljanje gotovo 30 žena diljem svijeta. Umjesto da pokrene sljedeći veliki tehnološki start-up, Raymond se odlučio posvetiti “umjetničkoj fotografiji” – samo što su njegovi modeli, nažalost, bili nesvjesni.

Raymond, 48-godišnjak, svoje je “talente” razvijao u vladi, unajmljujući stanove financirane poreznim obveznicima diljem svijeta, gdje je uveseljavao žene “posebnim koktelima” prije nego što bi provodio sate fotografirajući ih bez njihovog pristanka. Prema tvrdnjama tužitelja, ovaj samozvani “kreativac” posjeduje galeriju s preko 500 fotografija žrtava, koje je vjerojatno planirao ponuditi nekoj budućoj izložbi – kad bi, naravno, žene znale da su sudjelovale.

Sutkinja Colleen Kollar-Kotelly, koja očito nije imala razumijevanja za Raymondov “umjetnički izričaj”, kaznila ga je maksimalnom kaznom od 30 godina te mu naložila da svakoj od svojih 28 žrtava plati 10 tisuća dolara. Možda bi to bio dobar početak za Kickstarter kampanju, no Raymond će te planove morati odgoditi do daljnjega.

“Imat ćete dovoljno vremena da razmislite o svemu”, rekla mu je sutkinja, očito predlažući da svoje “umjetničke ambicije” preusmjeri na zatvorske zidove. S obzirom na njegovu prošlost, moguće je da bi Raymond i tu mogao organizirati neku “nesvakidašnju izložbu”, ali ovaj put s posve drukčijom publikom.

Žrtve su na sudu prisjetile susreta s Raymondom, opisujući ga kao “savršeno pristojnog gospodina” – sve dok ih nije drogirao i počeo “pozirati” s njihovim golim tijelima. “To što je izgledao kao džentlmen ne znači da je bio”, rekla je jedna od žrtava, koja se iz 2020. godine sjeća samo poljupca u Meksiku, a ostalo je, kako se ispostavilo, “projekcija”.

Raymondovi odvjetnici pokušali su uvjeriti sud da je njegov rad u CIA-i nakon 11. rujna izazvao emocionalnu prazninu i “objektivizaciju drugih ljudi”, ali sutkinja očito nije bila spremna naći opravdanje za njegovu “karijeru” koja je više sličila epizodi crnog humora nego ozbiljnoj obrani.

CIA je, pak, javno osudila Raymondove postupke, prepoznavši u njima “jedan od najskandaloznijih slučajeva nedoličnog ponašanja u povijesti agencije” – što u prijevodu znači da je čak i za njihove standarde, Raymondova ideja o “kreativnom radu” otišla predaleko.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Tajna koja se krila: Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno je za Raport iz...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -