Četvrtak, 19 rujna, 2024

Hezbollah u Kaosu: Eksplozija komunikacijskih uređaja ranila stotine članova Terorističke Organizacije

Vrlo
Izvor: The Jerusalem Post – "Hezbollah's Worst Nightmare: Chaos in its ranks" (17.9.2024.)
Izvor: The Jerusalem Post – “Hezbollah’s Worst Nightmare: Chaos in its ranks” (17.9.2024.)

Članak iz The Jerusalem Post prikazuje Hezbollah kao ozbiljno oslabljenu organizaciju, fokusirajući se na njihov trenutni kaos i ranjivost. Budući da se radi o izraelskom mediju, potrebno je uzeti u obzir mogućnost pristranosti u prikazu Hezbollaha, s obzirom na dugogodišnje neprijateljstvo između Izraela i ove organizacije. Iako članak daje konkretne informacije o incidentu, neophodno je provjeriti više izvora kako bi se potvrdila autentičnost tvrdnji.  Cilj članka je istaknuti ranjivost Hezbollaha, naglašavajući kako su čak i najorganiziranije terorističke skupine podložne sigurnosnim propustima. Tekst ima tendenciju da prikaže Hezbollah u negativnom svjetlu, potencijalno kako bi ojačao izraelske sigurnosne napore protiv terorističkih prijetnji. Dok opisuje incident u detalje, članak ostavlja prostora za interpretaciju da bi Hezbollah mogao biti ozbiljno oslabljen, što bi moglo poslužiti kao psihološki udarac protivnicima.

Prema The Jerusalem Post, Hezbollah, jedna od najdiscipliniranijih terorističkih organizacija u svijetu, suočava se s kaosom nakon što je veliki broj članova ozlijeđen eksplozijom komunikacijskih uređaja, vjerojatno pagera, 17. rujna 2024. Incident je ostavio na stotine boraca bez ruku i teško ozlijeđenih u bolnicama u Libanonu, što ozbiljno ugrožava njihovu operativnu sposobnost.

Hezbollah, koji se oslanja na složenu komunikacijsku mrežu za koordinaciju napada i logistiku, našao se u situaciji koja im dodatno otežava djelovanje, posebno u kontekstu konfrontacija s Izraelom. Dok su mnogi njihovi borci ranjeni i van pogona, organizacija se suočava s prijetnjom od potpunog urušavanja interne strukture.

Hezbollah, libanonska šiitska organizacija koja je desetljećima smatrana elitnom vojnom silom u regiji, sada se suočava s neviđenim kaosom. Eksplozija komunikacijskih uređaja ranila je stotine članova ove organizacije, ostavljajući ih bez dijelova ruku, lica i tijela, što ozbiljno ugrožava njihove buduće operacije.

Incident, koji se dogodio 17. rujna 2024. godine, pokazuje da ni najjače terorističke skupine nisu imune na sigurnosne propuste. Ovaj događaj posebno pogađa Hezbollah u trenutku kada je već pretrpio značajne gubitke u sukobima s Izraelom, a sada se suočava s problemom kako zamijeniti ranjene borce i obnoviti svoj komunikacijski sustav.

Ovaj kaos mogao bi označiti prekretnicu u daljnjim operacijama Hezbollaha, posebno jer se otvara pitanje njihove dugogodišnje kontrole u Libanonu. Organizacija koja se oslanjala na reputaciju nepobjedivosti sada postaje ranjiva, što može dovesti do ozbiljnih unutarnjih problema i propusta u daljnjim aktivnostima.

Za više detalja o ovom incidentu, pročitajte članak The Jerusalem Post ovdje.

Yael Ben-Yamin l Poskok.info

- Advertisement -

37 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

37 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Vlada Srbije proglasila 3. i 4. svibnja Danima sjećanja na žrtve masovnih ubojstava

Vlada Srbije proglasila je u četvrtak 3. i 4. svibnja Danima sjećanja na žrtve masovnih ubojstava u beogradskoj Osnovnoj...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -