Srijeda, 18 rujna, 2024

POPUT KOMŠIĆA U VAREŠU: Uhićen osumnjičeni za planiranje napada na njemačke vojnike – Htio ih napasti tijekom pauze za ručak

Vrlo

Njemačka policija uhitila je osumnjičenog za planiranje napada nožem na vojnike, priopćile su vlasti u petak.

Vjeruje se da je 27-godišnji Sirijac planirao napad na grupu njemačkih vojnika tijekom njihove pauze za ručak u gradu Hofu na jugoistoku Njemačke, priopćilo je Javno tužiteljstvo u Munchenu.

Kako se navodi, osumnjičeni je želio da izvede senzacionalan napad “kako bi stvorio osjećaj nesigurnosti među stanovništvom” u Njemačkoj.

Bavarski tužtelji potvrdili su da je muškarac “osumnjičen za vjerski ekstremizam”, ali nisu dali nikakve detalje o njegovoj mogućoj povezanosti s terorističkom grupom.

Ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann rekao je novinarima da je osumnjičeni uhapšen nakon što je “netko iz njegovog okruženja” dojavio policiji o planovima za izvođenje napada.

”Optuženi je 27-godišnji sirijski tražitelj azila. Navodi se da je konzumirao drogu posljednjih godina”, rekao je Herrmann i dodao da je u tijeku istraga kako bi se utvrdilo da li je osumnjičeni u prošlosti činio krivična djela, te da li je imao veze s ekstremističkim i terorističkim grupama.

- Advertisement -

3 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Hezbollah u Kaosu: Eksplozija komunikacijskih uređaja ranila stotine članova Terorističke Organizacije

Članak iz The Jerusalem Post prikazuje Hezbollah kao ozbiljno oslabljenu organizaciju, fokusirajući se na njihov trenutni kaos i ranjivost....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -