Srijeda, 18 rujna, 2024

Nikšić o sastanku SDP-a i HDZ-a: Fokusirani na jedinstvo i dogovor, bez preglasavanja i radnji iza leđa

Vrlo

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, prilikom današnjeg posjeta Travniku, osvrnuo se na jučerašnji sastanak izaslanstava SDP-a BiH i HDZ-a BiH. Prema njegovim riječima, ključna tema razgovora bila je kako dodatno unaprijediti funkcioniranje vlasti.

“Razgovarali smo o funkcioniranju federalne vlasti i radu Federalne vlade, s naglaskom na unapređenje rada. Iskazali smo zadovoljstvo što Vlada djeluje na principima dogovora i kompromisa. Možda neke stvari traju duže nego što bi trebalo, ali smo se odlučili sačuvati jedinstvo. Nipošto ne želimo ulaziti u preglasavanja, prijevare ili radnje iza leđa, jer to bi narušilo jedinstvo u Vladi i uništilo povjerenje koje je ključno za naše zajedničko djelovanje,” naglasio je Nikšić tijekom posjeta Katoličkom školskom centru Petar Barbarić.

Dodao je i kako se na sastanku razgovaralo o ključnim projektima za budućnost.

“Naravno, odluke se ne mogu donositi samo na takvim sastancima. Sve što dogovorimo mora proći kroz Vladu i Parlament, uz pridržavanje svih procedura. Važno je da se dogovorimo oko ključnih projekata, poput fiskalne reforme, primjene Zakona o suzbijanju korupcije i kriminala, te imenovanja u Vladi. To su sve teme o kojima razgovaramo i pravimo plan kako ćemo ih realizirati,” zaključio je Nikšić.

Njegove riječi odražavaju težnju ka stabilnosti i suradnji, dok istovremeno naglašavaju važnost povjerenja i zajedničkog djelovanja u rješavanju ključnih izazova.

- Advertisement -

8 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -