Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

LAGUMDŽIJA: Nas sedam čelnika se ne možemo dogovoriti

Must Read

Čelnici sedam političkih stranaka neće moći sami riješiti problem provedbe presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić – Finci , rekao je danas lider Socijaldemokratske partije ( SDP ) Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija .

Komentirajući izjavu koju je dao prije odlaska u Bruxelles 10. listopada , u kojoj je kazao kako ne vjeruje da će čelnici sedam stranaka uspjeti doći do rješenja , Lagumdžija je danas kazao kako smatra da se bez potpore Europske unije ništa se ne može riješiti .

” Ovih sedam ljudi to ne mogu riješiti sami . To je savršeno jasno ” , kazao je Lagumdžija .

Naveo je da se od traganja za rješenjem ne smije odustati , a posebno ne od zahtjeva prema Europskoj uniji .

” S obzirom na to da se radi o presudi Europskog suda za ljudska prava , oni su ti koji su , vjerovatno , kvalificiraniji nego mi da kažu da li nešto jest ili nije u skladu s odlukom Sejdić – Finci . I zato je najvažije da Europska unija , odnosno Europska komisija u najširem smislu te riječi , bude uključena u to ” , rekao je Lagumdžija .

Lider SDP – a kategorično je negirao da unutar njegove stranke postoji unutarstranački revanšizam , kao i da se odriče svojih neistomišljenika .

Vijesti.ba / AA

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Indijska država Assam ukida muslimanski bračni zakon iz kolonijalne ere

Indijska država Assam ukinula je 89 godina star zakon koji je dopuštao brak maloljetnim muslimanima, usprkos protivljenju čelnika manjinske...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -