Subota, 5 listopada, 2024

HOĆE LI SE OSCE OGLASITI ILI ONI PRATE SAMO SANJU VULIĆ? BBC-jev voditelj pozvao je na ubojstvo Trumpa

Vrlo
WASHINGTON – BBC-jev voditelj David Aronovitch pozvao je na “atentat” na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u objavi na X, da bi kasnije izbrisao objavu tvrdeći da je trebala biti “satira”.

– Da sam Biden, požurio bih i naredio ubojstvo Trumpa na temelju toga što on predstavlja prijetnju sigurnosti Amerike – napisao je narator programa “Briefing Room” u izbrisanoj poruci.

Objava je uključivala hashtag #SCOTUS, što ukazuje da je komentar potaknut potvrdom Vrhovnog suda SAD-a da bivši predsjednici imaju “apsolutni imunitet” od kaznenog progona za svoje službene radnje.

Aronovitch je bio prisiljen izbrisati objavu nakon online reakcije, au poruci koja je uslijedila ustvrdio je da ga je “ekstremna desničarska gomila” optužila za poticanje nasilja. Voditelj je inzistirao na tome da je njegov tweet “očito” “satira”.

U ponedjeljak je Vrhovni sud SAD-a presudio da prema američkom “sustavu odvojenih ovlasti, predsjednik ne može biti kazneno gonjen zbog izvršavanja svojih temeljnih ustavnih ovlasti, te da ima pravo barem na pretpostavljeni imunitet od kaznenog progona za svoja službena djela”.

U intervjuu za “Fox News Digital” Trump je rekao da je presuda o predsjedničkom imunitetu “velika pobjeda” za američki “Ustav i demokraciju”. Predsjednik Biden kritizirao je presudu Vrhovnog suda, pozivajući građane da joj se usprotive.

Američki savezni tužitelji optužili su Trumpa po četiri točke optužnice povezane s predsjedničkim izborima 2020., navodeći da je sudjelovao u “zavjeri” za poništavanje rezultata.

Presuda Vrhovnog suda još uvijek daje nižim sudovima pravo održavanja dokaznih ročišta kako bi se utvrdilo jesu li radnje službene ili neslužbene. Imunitet od kaznenog progona ne odnosi se na radnje koje predsjednik počini izvan svoje dužnosti.

Trump je više puta naglasio da su optužnice protiv njega politički motivirane, nazivajući to “lovom na vještice” koji su pokrenuli Biden i njegova administracija.

- Advertisement -

3 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Apel svećenika iz Jablanice: Hitno trebamo vodu i lijekove

Katastrofalne poplave i klizišta pogodile su Jablanicu, a situacija je posebno teška u Donjoj Jablanici, gdje se trenutno nestalim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -