Srijeda, 18 rujna, 2024

Zašto se pojedinci među Hrvatima u Bosni i Hercegovini nazivaju oporbom?

Vrlo

Oporbu čini djelovanje i podrška u narodu, kakva takva, ne ID broj i adresa ureda. Oporbenjak je onaj koji kontrira i koji je prisutan. Koji prijeti vlastima svojim djelovanjem i vrlinama i polako si ruje put do pozicije. Onaj koji smije reći ono što stranka na vlasti ne smije. Koji djeluje kao korektiv vladajućima i vlasti. Koji ima inicijative i traži od vladajuće stranke da ih provede ako smije, a ako ne, onda će to oni učiniti kada dođu na vlast.

Pogledajmo tzv. oporbu među Hrvatima.

Tvrde da je za sve kriv HDZ BiH za stanje u kojem se nalazi ovaj narod. Podsjećamo ih da je jedan šef HDZ-a u progonstvu, i da nismo čuli od njih da su tom čovjeku pogažena ljudska prava, da ima status ne-čovjeka na tlu EU i da je to tako ne zahvaljujući tome što HDZ nije provodio politiku, nego zato jer je čovjek vodio legalnu, ustavnu, zakonitu i proaktivnu politiku. Sve poslije Ante Jelavića naziva se periodom permanentnog nasilja OHR-a. Čović vodi manje junačku a više stratešku politiku i kako-tako održava nas u stadiju političke nacije, iako je plan UK, USA i Njemačke bio da se Hrvate u BiH pretvori u nacionalnu manjinu. Svedeni smo danas na to da je divljanje stranih kolonizatora gore nego ikad. Prijete nam crnim listama ako infrastrukturu i pravce cijevi ne postavimo kako oni kažu. Nešto slično kao 1940-ih godina prošlog stoljeća kada su nam opet strane okupacijske formacije, bilo one pod upravom Berlina ili one pod upravom Moskve, naređivale da sami sebi grobove kopamo.

Jeste li više kritike na HDZ čuli od oporbe ili pročitali primjerice na ovom portalu? Tko je ismijavao kukavičluk i neznanje HDZ zastupnika u Domu naroda, koji nedonošenjem Deklaracije produljuju mandat Komšiću iako imaju ustavnu ovlast smijeniti ga? Tko je tvrdio da su oni pravno nepismeni da to shvate? Oporba? Mi te oporbe nismo čuli. Postoje komunalne partije koje se u šali nazivaju oporbom, a koje na razini državne ili entitetske politike uopće ne daju glasa. Tvrde kako je za sve kriv HDZ i da je jedini odgovoran za položaj ovog naroda. Ništa OHR, ništa US ambasada koja se prometnula u izvršnu, prijeteću, reketarsku vlast, ništa Al Qaeda okupljena oko SDA, ništa Al Qaeda ustavni sud BiH? Argumenti su im na razini Lijanovića i HSP-a u doba Platforme, jer polaze od toga da HDZ ima vlast, da ima strukture na svim razinama, i da to što imaju je dovoljno da brane.

I netko bi u to trebao povjerovati?

Ta skupina zanesenjaka ne shvaća (svi osim HSS-a) da je sastanak Cikotićevog kurviša Murphya s njima bio tek dio šireg pritiska na Čovića. Murphy, iako na odlasku pred sudske institucije SAD-a, ponovno je došao prijetiti. S fotografija iz HDZ ureda, gdje je vršio pritisak na Čovića da pristane predati Cikotiću kontrolu biznisa s plinom, jasno je kakva je atmosfera vladala. Potom je otišao do “vesele hrvatske oporbe” davši tako Čoviću do znanja da je zamjenjiv. Je li prijetio crnom listom, Guantanamom, sustavom razvodnjavanja stava kap po kap, to ne znamo, ali znamo da se “vesela hrvatska oporba” slikala s Murphyem zakocenjenog keza. Baš sretna.

Na stranu što je taj čovjek nitkov, što mu je uvjet za fotkanje s Hrvatima bio micanje svakog hrvatskog grba i zastave, što smo mi za njega jedan narod, Bosanci i Hercegovci, i što je postao tolika muslimanska politička prostitutka da mu njegovi šefovi, muslimani, nisu dozvolili ni u Ljubuški da dođe na otvorenje spomenika američkom heroju WW2, Petru Hercegu.

Samo budali ili onome tko ništa ne čita nije jasno da je Murphy svoj mandat u BiH tražio da nasamari State Department. Neformalno i iza leđa svojoj zemlji, čovjek reketari po BiH i bogati se. Uzima lovu za imunitet Cikotiću, uzima lovu za selidbu plinske centrale u Sarajevo. Sve po volji muslimana. Dok formalno smanjuje ruski utjecaj u BiH, tako što će oslabiti poziciju Srba i SDA, napravit će koaliciju između umjerene muslimanske struje i Hrvata, a na Hrvate je računao kao na faktor koji će potpisati sve samo ako ih se vrati u vlast. Pa i predaju dalmatinskog plinovoda u džihad ručice. Pa je preko OHR-a izlobirao polovično vraćanje Doma naroda u ustavni okvir i potom zatražio od Hrvatske i Hrvata da plinski sustav koji grade žrtvuju za Kurban Bajram kao znak dobre volje. Malo ljudi zna da je taj plinski sustav Mate Granić Planinc već ranije nudio Bakiru Izetbegoviću ako pristane da u FBiH odnosi postanu onakvi kakvi odavno moraju biti i kakvi su propisani Washingtonom i Daytonom. Mudra politika Granić Planinca svodi se na ovo: “Hajde, vratite nam naše i nemojte nas više silovati, a mi ćemo vam za nagradu dati tone zlata”. Taj čovjek koji je presudio Hrvatima u BiH 1994. i 1995. zahvaljujući nepismenosti našeg “življa, puka, vjernog puka,” ponovno je na vlasti u NRH. Naš narod je takav, do podne se divi Milanovićevim izjavama, popodne ide glasati za Granić-Planinca, protuhrvatski pokret zvan DC, koji je preuzeo HDZ skupa sa svojim posincima i pokćerima.

Na kraju neka se State Department zapita je li njihov ambasador smanjio ili ojačao ruski utjecaj u BiH. Srbi su veći rusofili danas nego prije Murphya, a unatoč rusko-ukrajinskom ratu kod Hrvata je stasala živa, prkosna rusofilska misao. Murphyevo zavrtanje rukava i pljuvanje po našem narodu, našoj zastavi i grbu, poniženje samog Petra Hercega, našeg i američkog heroja, sve po volji muslimana u mnoštvu Hrvata stvorilo je stav da je Amerika kvarna država, a Murpheya vide kao paradigmu te kvarne politike.

Hoće li novi ambasador uspjeti popraviti ono što je Murphy posijao, ne znamo, ali State Department bi morao znati da ako je iti jedna država dužna financijski nagraditi Murphyja za koristan posao koji joj je uradio, to bi morala biti Rusija.

I kao odgovor na jučerašnje kritike oporbe, da zašto ne opletemo Čovića zbog sastanka s Murphyjem, evo im odgovor:

Čović nije bio pozvan na smješkanje s njim. Slušao je njegove prijetnje po tko zna koji put. Većina vas davno bi potpisala ovo što Čović odbija. Nakon sastanka, ponovio je stav da plinska mreža neće ići u ruke korumpiranog BH Gasa. Dao je do znanja što je bio Murphyev cilj u Mostaru. A potom je gledao Murpheya kako se slika s “oporbom” i subliminalno mu poručuje da nije nezamjenjiv. Kako jadan Murphyev potez. Kako bijedna oporba. Kako loši osmijesi.

A sada samo zamislimo proglase “hrvatske oporbe” u kojima najavljuju proteste protiv OHR-a zbog toga što je Ante Jelavić još uvijek čovjek lišen ljudskih prava iako je Ustavni sud potvrdio da je njegova pobuna protiv Petritschevog nasilja bila opravdana i ustavno utemeljena. Zamislimo ih kako rade ono što HDZ ne smije.

Zamislimo ih kako poput nas izruguju Borjanu Krišto i činjenicu da ona ne može otići na toalet a da ne spomene europski put.

Zamisl

imo ih kako donose nacrt Deklaracije kojom Hrvati u Domu naroda Komšiću permanentno oduzimaju pravo veta, te potom traže od Ustavnog suda BiH da se izjasni je li Komšić bez veta još uvijek član Predsjedništva.

Zamislimo ih kako pred US ambasadom i UK ambasadom rade inicijativu “postani i ti veleposlanik” gdje građanima i građankama izdaju lažne životopise kako bi mogli aplicirati preko Komšića u diplomaciju.

Zamislimo ih kako pišu protestna pisma RAK-u zbog namontiranog slučaja Kordić, i ukazuju stranim organizacijama da je taj video prilog lažan i namontiran samo kako bi se ubila potraga za ubojicama djece iz Viteza, a koju je aktualizirao Milanović.

Zamislimo ih da prijete Čoviću da će pozvati narod na prosvjede samo ako sjedne s Murphyjem i da se s tim zlotvorom više nema što pričati, te da će oni osobno pozvati narod na iskopavanje plinske rute bude li sjedište iste u Sarajevu.

Takva oporba bila bi noćna mora HDZ-u. Bila bi to oporba za ozbiljnije narative, ovako oni su samo ukrasni porculanski zečići njegove ekselencije Mr. Reketa.

I iako su toga itekako svjesni, oni od nas traže da ih poštujemo te se brane nekom objektivnošću. Kakva bijeda. Zbog čega da ih poštujemo? Zbog koje inicijative vrijedne divljenja? I o kojoj objektivnosti pričaju? Nek upitaju HDZ BiH koji su ih tekstovi ranjavali posljednjih godina. Njihovi, oporbenjački ili naši poskokovski, “režimski”.

Ugasite te stranke i tražite zelene imigracijske kartice za Detroit ili Colorado. Fali im radne snage tamo. Trolate začetak stvarne oporbe.

- Advertisement -

22 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Hezbollah u Kaosu: Eksplozija komunikacijskih uređaja ranila stotine članova Terorističke Organizacije

Članak iz The Jerusalem Post prikazuje Hezbollah kao ozbiljno oslabljenu organizaciju, fokusirajući se na njihov trenutni kaos i ranjivost....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -