Četvrtak, 26 rujna, 2024

IZRALESKI PREMIJER : Imate homoseksualce za Gazu. Kakav apsurd. Ako ste homoseksualac u Gazi, dobit ćete metak u potiljak

Vrlo

Izraelski premijer se obrušio na svakog petog Amerikanca koji kaže da podržava Hamas

“Gayevi za Gazu” trebaju preispitati svoju potporu palestinskoj stvari, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu, tvrdeći da bi američki homoseksualci bili “pucani u potiljak” na palestinskom području.

Govoreći za Punchbowl News uoči svog obraćanja Kongresu SAD-a sljedećeg mjeseca, Netanyahu je požalio na nedavnu anketu koja je pokazala da 20% Amerikanaca podržava Hamas u njegovoj oružanoj borbi protiv Izraela.

“Koga oni podržavaju? Ovi ubojice, ti silovatelji žena, odrubljivanja glava bebama, spaljivanje nedužnih civila, uzimanje talaca, uključujući i one koji su preživjeli holokaust?” rekao je novinskoj stranici u četvrtak.

“Ljudi koji prosvjeduju s ovim ubojicama… imate homoseksualce za Gazu. To je apsurd ako sam ga ikada čuo. Ako ste homoseksualac u Gazi, dobit ćete metak u potiljak”, nastavio je Netanyahu, prije nego što je izdvojio palestinske feminističke pristalice.

“Žene za Gazu. Što su žene u Gazi? To su pokretnina i drugi takvi apsurdi”, požalio se.

LGBTQ skupine pridružile su se prosvjedima protiv Izraela u kampusu u SAD-u i marševima u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok je više od 500 takvih organizacija potpisalo izjavu ‘No Pride with Genocide’ koju je objavio Queers in Palestine, skupina koja sebe opisuje kao “kolektiv queer i trans anticionističkih Palestinaca, Arapa, Židova i saveznika.”

Međutim, ovaj izljev LGBTQ podrške razbjesnio je neke od konzervativnijih prosvjednika protiv Izraela na Zapadu. Propalestinski prosvjednici pokušali su prekinuti gay pride u Philadelphiji ranije ovog mjeseca, dok su maskirani demonstranti snimljeni kako ruše zastavu ponosa na drugim takvim prosvjedima u Londonu nekoliko mjeseci ranije.

Homoseksualni činovi kažnjivi su do deset godina zatvora u Gazi, a LGBTQ aktivisti tvrde da su oštre izvansudske kazne – u rasponu od premlaćivanja do mučenja i odrubljivanja glava – uobičajene i u Gazi i na Zapadnoj obali.

Izraelski dužnosnici često prikazuju svoju zemlju kao bastion gay prava u inače homofobnoj regiji. Propalestinske organizacije zauzvrat optužuju Izrael za “pranje ružičastih boja”, definirano od strane pokreta Boycott, Divestment, and Sanctions kao ciničan pokušaj “projiciranja progresivnog imidža dok se prikriva izraelska okupacija i politika apartheida koja ugnjetava Palestince”.

Netanyahu će se obratiti američkom Kongresu 24. srpnja. Izraelski rat protiv Hamasa – koji je od listopada odnio više od 37.500 života Palestinaca, prema vlastima u Gazi – podijelio je Demokratsku stranku. Neki članovi progresivnog krila stranke – uključujući kongresnicu Pramilu Jayapal i senatoricu Elizabeth Warren – već su potvrdili da neće prisustvovati govoru izraelskog premijera.

- Advertisement -

7 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Meditacija nije ono što mislite. Radi se doslovce o teretani za mozak…

Kada čujete da netko meditira svakodnevno, pomislite: "Evo ga, još jedan što diše dublje od prosjeka."Ali što ako vam...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -