Subota, 28 rujna, 2024

Procurile su neslužbene informacije: Evo kako je došlo do kolapsa elektroenergetskog sustava u regiji kakvog povijest ne pamti

Vrlo

“Za ovakve incidente na europskoj razini osnivaju se radne skupine koje istražuju takve stvari. Takve istrage traju šest mjeseci,” rekao je Blažević, te nastavio:

“Neki dalekovod između Grčke i Albanije je ispao i onda su se tokovi poremetili. Ali to nije službeno, to su za sada preliminarne informacije,” rekao je, pa dodao: “Prošle godine smo oborili rekord u ljetnoj potrošnji, danas smo bili daleko od toga.”

“Bez struje je ostalo sve južnije od Zadra i Ličkog Osika. Ne znamo točan broj kućanstava. Ne bi smjela postojati mogućnost da neki dijelovi Dalmacije ne dobiju struju nazad,” dodao je.

“Normalizacija se provodi tako da mi u prijenosu uključujemo mrežu i prosljeđujemo napon na distribuciju, a onda ona prosljeđuje dalje,” rekao je.

“Vjerujem da su se u nekim rubnim dijelovima Slavonije također dogodili ispadi zbog poremećaja u BiH, ali nisam siguran s tom informacijom,” dodao je.

“Nikad u povijesti, ni u ratno vrijeme, Dalmacija nije ostala bez napajanja 73 puta jer su u to vrijeme Dalmacija i Hercegovina bili u otočnom pogonu. Događaju se veliki raspadi, nedavno je cijeli Ekvador ostao bez struje, cijela Italija je ostala bez napajanja.”

- Advertisement -

5 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Boris Johnson planirao napad na nizozemsku tvornicu cjepiva zbog spora s EU

Boris Johnson, bivši britanski premijer, priznao je u svojim memoarima da je u ožujku 2021. naredio vojnim zapovjednicima da...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -