Petak, 19 srpnja, 2024

Procurile su neslužbene informacije: Evo kako je došlo do kolapsa elektroenergetskog sustava u regiji kakvog povijest ne pamti

Must Read

“Za ovakve incidente na europskoj razini osnivaju se radne skupine koje istražuju takve stvari. Takve istrage traju šest mjeseci,” rekao je Blažević, te nastavio:

“Neki dalekovod između Grčke i Albanije je ispao i onda su se tokovi poremetili. Ali to nije službeno, to su za sada preliminarne informacije,” rekao je, pa dodao: “Prošle godine smo oborili rekord u ljetnoj potrošnji, danas smo bili daleko od toga.”

“Bez struje je ostalo sve južnije od Zadra i Ličkog Osika. Ne znamo točan broj kućanstava. Ne bi smjela postojati mogućnost da neki dijelovi Dalmacije ne dobiju struju nazad,” dodao je.

“Normalizacija se provodi tako da mi u prijenosu uključujemo mrežu i prosljeđujemo napon na distribuciju, a onda ona prosljeđuje dalje,” rekao je.

“Vjerujem da su se u nekim rubnim dijelovima Slavonije također dogodili ispadi zbog poremećaja u BiH, ali nisam siguran s tom informacijom,” dodao je.

“Nikad u povijesti, ni u ratno vrijeme, Dalmacija nije ostala bez napajanja 73 puta jer su u to vrijeme Dalmacija i Hercegovina bili u otočnom pogonu. Događaju se veliki raspadi, nedavno je cijeli Ekvador ostao bez struje, cijela Italija je ostala bez napajanja.”

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -