Subota, 28 rujna, 2024

Čović i Milanović upozorili o nekažnjenom masakru nad osmero hrvatske djece u Vitezu

Vrlo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović upozorili su da je i 31. godinu od masakra ostalo nekažnjeno ubojstvo osmero hrvatske djece koja su poginula od projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH u Vitezu u središnjoj Bosni.

“S velikom tugom i sućuti prisjećamo se i ove godine tragičnog događaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Neizmjerna je bol i tuga njihovih obitelji još i danas, pogotovo što za taj zločin nitko nije odgovarao”, objavio je predsjednik Milanović na Facebook nalogu. Pri tome je dodao da vitešku djecu koja su stradala u dječjem parku u Vitezu nikada neće zaboraviti.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović na X profilu je objavio kako su djeca stradala u napadu Armije BiH na dječje igralište tijekom primirja.

“Više od tri desetljeća kasnije, za ovaj zločin još nitko nije odgovarao”, upozorio je Čović.

 

U večernjim satima ubijeno je osmero djece od posljedica eksplozije minobacačkog projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH na dječje igralište u središtu Viteza. Taj dan su ubijeni devetogodišnja Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.), Milan Garić (1981.) i sestra Sanja Garić, (1975.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.) i Sanja Križanović (1978.)./HMS/

- Advertisement -

15 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Danski arheolozi iskopali 50 vikinških kostura

Kosturi, otkriveni u blizini trećeg najvećeg danskog grada Odensea, ostali su netaknuti zbog visoke razine vode i povoljnih uvjeta...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -