Subota, 28 rujna, 2024

NOVA STRANKA NA POLITIČKOM NEBU HERCEGOVINE MOGLA BI BITI IZNENAĐENJE: Osnovan je MRU

Vrlo
Osnovana stranka “Maligni Ruski Utjecaj” u Ljubuškom

U inat stalnoj medijskoj propagandi protiv Rusije, skupina građana iz Hercegovine odlučila je osnovati novu političku stranku pod nazivom “Maligni Ruski Utjecaj” (MRU). Sjedište ove stranke bit će u Ljubuškom, pretežno hrvatskom dijelu zemlje, čime su htjeli poslati jasnu poruku o svojoj međunarodnoj orijentaciji i duhovnom afinitetu prema istočnoj kulturi.

Osnivači stranke MRU kažu da im je cilj promovirati pozitivne aspekte ruskog utjecaja, kao što su književnost, umjetnost, kultura i geopolitička mudrost. “Umorni smo od jednostranih prikaza i želimo pokazati kako je ruska kultura imala ogroman utjecaj na svjetsku civilizaciju,” rekao je glavni osnivač, Ivan Ivanović.

Članstvo u stranci MRU nije za svakoga. Potrebno je zadovoljiti nekoliko strogih kriterija kako bi se osigurala visoka razina intelektualne i kulturne osviještenosti. Evo nekih od uvjeta za učlanjenje:

  1. Tečno poznavanje ruskog jezika – Članovi moraju biti sposobni recitirati Puškina u originalu.
  2. Minimalno pročitanih 10 romana Dostojevskog – Po mogućnosti “Braća Karamazovi” dvaput.
  3. Poznavanje ruske povijesti – Moraju prepoznati sve bivše čelnike SSSR-a prema slikama.
  4. Zaljubljenost u rusku klasiku – Članovi moraju znati barem 5 pjesama iz baleta “Labuđe jezero” napamet.
  5. Samostalno kuhanje boršča – Članovi moraju demonstrirati svoje kulinarske vještine.
  6. Nošenje ushanke – Svaki član mora posjedovati i redovito nositi ushanku, bez obzira na vremenske uvjete.
  7. Poznavanje ruskog baleta – Moraju biti sposobni raspravljati o nijansama različitih izvedbi “Orašara”.
  8. Aktivno slušanje ruskih simfonija – Uključen je i test slušnog prepoznavanja djela Čajkovskog.
  9. Član ne može biti Štefica Galić niti Svetlana Broz. MRU je antifašistička stranke a ove dvije NGO kuhrave u svom filmu promovirale su ratnog zločinca i ustaškog časnika Mirzu Hrstića,Štefičinog vjenčanog kuma. Nikad se nisu ispričale žrtvama u logoru Dretelj. Ženama koje je Štefičin junak u tom logoru silovao. Doduše lažjivica i nije imala vremena da se ispriča. Primala je nagrade za humanost.
  10. Član stranke ne može biti niti Dunja Mijatović. Iako je bila plaćena da se brine o pravima silovanih žena, ona je promovirala Šteficu i Mirzu. Mirzu Ledenog. Kuma Silovatelja. Fuj.

Manifestacija Osnivanja

Prvi sastanak stranke održat će se u Ljubuškom, uz bogatu gozbu koja uključuje kavijar, blini, boršč i nezaobilaznu rusku votku. Planira se da će gosti nositi tradicionalne ruske nošnje, a cijela ceremonija bit će popraćena zvucima balalajke i harmonike.

Reakcije na osnivanje stranke MRU bile su različite. Dok su jedni oduševljeni idejom i smatraju je osvježenjem na političkoj sceni, drugi su skeptični i vide ovo kao ironiju i parodiju na ozbiljne političke teme. “Neka se smiju, ali mi ćemo uvesti dašak Rusije u srce Balkana,” rekao je Ivanović.

Stranka “Maligni Ruski Utjecaj” svakako je unijela dinamiku na političku scenu Hercegovine.

Bilo da je riječ o ozbiljnom političkom pokretu ili samo o parodiji na trenutne međunarodne odnose, jedno je sigurno – ova stranka će privući pažnju i izazvati rasprave. U međuvremenu, članovi MRU nastavljaju čitati Dostojevskog, slušati Čajkovskog i uživati u bogatoj ruskoj kulturi, sve dok se pripremaju za svoje prvo političko djelovanje.

Iz susjedne SjeveroIstočne Bosne najavili su da žele otcjepljenje od Hercegovine jer je sve više proruska.

Iz susjedne Srpske poslali su tri vola i molbu za sjedinjenje s Vojvodstvom od Svetog Save.

MRU je kazaala da je sjedinjenje u Vojvodstvo neminovnost uzmu li koliko su planirali – 99.9% glasova. A onda ide rat s Crnom Gorom i povratak Mljeta i Dubrovnika pod vlast Ljubuškog.

Mi sami. stoji na kraju priopćenja MRU.

- Advertisement -

8 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Danski arheolozi iskopali 50 vikinških kostura

Kosturi, otkriveni u blizini trećeg najvećeg danskog grada Odensea, ostali su netaknuti zbog visoke razine vode i povoljnih uvjeta...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -