Subota, 19 listopada, 2024

Dvostruki standardi kolonijalista u BIH: Glasni su samo nakon napada na Muslimane

Vrlo
O nasilju nad Srbima šute, o zločinima nad Hrvatima, koje su planaki zaobišli itekako šute, dok US ambasador , pohodi Tužiteljstva i zaustavlja istrage protiv muslimanskih zločinaca. Pa je logično da o zločinima nad Hrvatima šuti. Iako je Christian Schmidt nadležan upravo nad tim pitanjima, civilnim, pitanjima pravde za oštećene, pitanjima povratka, ta njemačka silueta ne vodi polemike s US ambasadorom i ne traži od zemalja PIC-a da tog kršitelja Daytona povuku iz BIH.Iako je javo objavljeno kako su Haaške Tužiteljice jasno izjavile da ih zločini muslimanske vojske, koja je bila ništa drugo nego preteča i Hamasa i Isila, na tlu Europe, (ma koliko god to srdilo Bajroviće i Suljagiće)  OHR ne traži izvinjenje Del Pontove i Louise Arbour. No one su čak i lagale. Interes Haaga nisu bili i oni zločini koje je počinio HVO a u kojima su pretežno sudjelovali Muslimani. Uzmimo primjerice prvi zločin na tlu Srpske. Sijekovac. U kojem su mahom muslimani. Kako je moguće da je Haag sve zločine HVO-a pretresao uzduž i poprijeko a baš ovaj , i to prvi nije niti istraživao? Kako je moguće da se zločin Handžar divizije u Sisku, neodvojivi od genocida u Grabovici nikada nisu istraživali? Pa ako si već bjelosvjetska pravna prostitucija, i zoveš se Haag, i nekako si naštimao da se nalogodavci Grabovice poštede, kako je moguće da si Sisak preskočio? Samo zato jer su tamo vojnici partnerske Saudije, Turske, Bosne? Govorimo dakle o klanju Srba koje su Muslimani BIH počinili daleko prije svakog sukoba u BIH-

Jasno je da se radi o međunarodnoj mafiji i da su danas naša djeca koja su rođena 1995 napunila 26 godina žicota u modernom neoturskom kalifatu, u kojem usluge porobljavanja našeg dostojanstva, za Turke čini njena stara okupacijska sestrice – Austrija. Uz pomoć trgovava našim sudbinama, Amerima. Modernom antihumanističkom elitom okupljenom oko Bidena koja čovjeka ne mjeri u postignućima i zaslugama nego u litrama nafte. Litra naše krvi za litru njihove nafte.

A prema nepravdama nad Muslimanima reagiraju promptno. Apsolutno su za svaku osudu ti dvostruki standardi za kojima stranci u BiH posežu kada su u pitanju povratnici u Republiku Srpsku i FBiH, odnosno napadi na njih, smatra sugovornik “Glasa”.

Primjer za to je posljednji napad na Bošnjaka u Višegradu, koji se dogodio prije nekoliko dana, gdje je brzo reagirala Delegacija EU u BiH, koja je u svom priopćenju, između ostalog, navela da su “učestali napadi na Bošnjake povratnike u istočno od Bosne i Hercegovine izazivaju ozbiljnu zabrinutost”.No, samo nekoliko dana ranije dogodio se napad na srpskog povratnika u mjesnoj zajednici Tumare u Lukavcu, drugi u godinu dana, a potom je ta ista Delegacija EU u BiH šutjela i nije se oglasila, da je, nije osudio napad o kojem su pisali brojni mediji. I to nije jedini slučaj. Stranci objavljuju napad na srpske povratnike i slične druge događaje u kojima akteri nisu Srbi samo u slučajevima kada im mediji pošalju pitanja. Do tada su nijemi i gluhi na sve, pa tako i na nasilje kojem su srpski povratnici izloženi.

Sjetimo se i ubojstva ministra Leutara. Tada su EU delegacije umjesto jasne osude pozvale čelnike HDZ-a BIH da ne politiziraju slučaj i da se smire. Čudi nad da ih nisu stavili na crne liste. Otkud im samo pravo, tim Hrvatima, prosvjedovati, nakon što im je autobombom raznesen ministar. Koji nije otkrio  samo domaće afere. Nego i neke u koje su upleteni bili oni. Radilo se o međunarodnom švercu tvarima kojima ugledne diplomate ne bi smjele trgovati.

– Kao i obično, reakcije stranaca su izostale jedino kada su u pitanju napadi na srpske povratnike. S druge strane, brzo se reaguje kada dođe do napada na Bošnjake u Srpskoj – rekao je “Glasu Srpske” predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović, dodajući da uvijek osuđuje svaki napad bilo dešava se u Lukavcu ili Višegradu.

Stranci su u Sarajevu, naglašava Radanović, okruženi tajnicama, kuharicama i vozačima koji misle, kako navodi, isto što i političko Sarajevo.

– Sve se to poslužuje uz kavu. Stranci su servis bošnjačke politike i tome služe. Srbi i Hrvati u FBiH su im samo problem, nitko ih ne spominje ni kad se dogode napadi, koji nažalost nisu rijetki, ali su u posljednje vrijeme sve češći – rekao je Radanović i dodao kako je svima više nego jasno da stranci koriste dvostrukih standarda, odnosno osuđuju napade u Srpskoj, a šute o onima u FBiH.

Primjera za to je, kako navodi, bezbroj, od skidanja pravoslavne zastave u Konjicu i paljenja u Zenici do napada na staricu u Mostaru koji se dogodio na Božić.

– Sve je prošlo bez reakcije. S druge strane, kada se radi o napadu na Bošnjake, ciljano se najavljuje rješavanje napada – rekao je Radanović.

Istog je mišljenja i direktor Centra za podršku povratnicima Unsko-sanskog kantona Nemanja Davidović koji je naveo da osuđuje svaki napad na povratnika, bilo da je riječ o Hrvatima, Bošnjacima ili Srbima.

– Volio bih da se to nikada više ne ponovi, nijednom povratniku. Činjenica je da kada se to dogodi u Srpskoj, pronađu se počinitelji, a to nije slučaj u FBiH, kao što je bio, na primjer, ovaj posljednji slučaj u Lukavcu – rekao je Davidović za “Glas Srpske”, navodeći da nikada nije vidio stranci reagiraju na napad na srpske povratnike.

Ni predsjednik Srpskog građanskog udruženja “Posavina” iz Odžaka Damir Ivetić do sada nije vidio reakcije na napade na srpske povratnike.

– Sve su češći neugodni napadi na srpske povratnike u FBiH, ali do sada nisam vidio niti čuo reakciju bilo koje institucije u BiH pod patronatom stranaca. Ovo je veliki problem za sve povratnike u FBiH, jer su ostali bez zaštite kako policije, tako i stranih institucija, koje bi, ako ništa drugo, trebale barem pozvati nadležne da zaustave i kazne nasilje koje se događa nad Srbi – rekao je za “Glas Srpske” Ivetić.

Crna statistika

Prema podacima Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, lani je u FBiH bilo 65 napada na Srbe povratnike, a ove godine devet.

– To je alarm. Nadležni bi trebali poduzeti nešto po tom pitanju, jer će u protivnom ove brojke biti još poraznije – rekao je Đorđe Radanović.

- Advertisement -

4 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Dodik o Schmidtu: “Rekao je ono što svi stranci misle, ali mudro šute”

  Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, dao je oštru izjavu vezano uz nedavnu reakciju visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -