Petak, 18 listopada, 2024

Širi se nova uznemirujuća snimka: IDF skinuo Palestince, među njima bilo i dječaka

Vrlo

CNN se u utorak obratio IDF-u za odgovor, međutim nisu ga dobili. Izraelske su snage posljednjih tjedana pritvorile stotine palestinskih muškaraca i dječaka.

Društvenim mrežama proširio se videoisječak koji prikazuje palestinske muškarce i najmanje dvoje djece koje su Izraelske obrambene snage (IDF) zatočile i skinule na stadionu u sjevernom dijelu Gaze. Jedan od kadrova prikazuje nešto što izgleda kao dva dječaka koji su skinuti u donje rublje kako hodaju dignutih ruku dok ih IDF upućuje prema stadionu.

Drugi isječak prikazuje dvije figure koje nalikuju na iste dječake bez odjeće, rukama iznad glave.Stoje u redu s drugim muškarcima koji izgledaju kao tinejdžeri i odrasli. Međutim, nije sigurno kad je ta snimka nastala, ali CNN ju je geolocirao i navodi da je snimljena na stadionu Yarmouk u gradu Gazi. Riječ je o lokaciji za koju je nevladina organizacija Euro-mediteranski centar za ljudska prava objavila da Izraelcima služi kao mjesto za privremeno pritvaranje.

CNN se u utorak obratio IDF-u za odgovor, međutim nisu ga dobili. Izraelske su snage posljednjih tjedana pritvorile stotine palestinskih muškaraca i dječaka. Ranije je IDF rekao da je skidao zatvorenike da bi bio siguran da ne nose eksploziv. U cijelom videu se vide muškarci skinuti do donjeg rublja. U nekim isječcima zatočenici sjede na podu s rukama svezanim na leđima, neki s povezima na očima, i stoje u redovima dok ih vojnici promatraju i pregledavaju.

Također, isječci videa prikazuju zatočene žene i drugu djecu. Na jednoj snimci vide se tri potpuno odjevene žene s povezima preko očiju kao i na rukama koje su svezane na leđima dok sjede na travi ispred nogometnog gola na stadionu. Izraelska zastava se vidi kako visi na nogometnom golu.

- Advertisement -

101 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

101 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -