Petak, 18 listopada, 2024

Hoće li se Tusk doista usprotiviti izmjenama ugovora EU? Njegove prave namjere uskoro će postati jasnije…

Vrlo

Jacek Saryusz-Wolski, zastupnik u Europskom parlamentu iz konzervativne stranke Pravo i pravda (PiS), kaže da će 18. prosinca biti otkriveno sve u vezi s novim poljskim premijerom. Donald Tusk je naime obećao da će se suprotstaviti promjenama ugovora EU-a, piše REMIX.

U govoru Donalda Tuska u poljskom parlamentu rekao je da ga “nitko neće preskočiti u EU” i da će se usprotiviti izmjenama ugovora EU koje su nepovoljne za Poljsku.

Problem je, napominje član Europskog parlamenta Pravo i pravda (PiS) Jacek Saryusz-Wolski, u tome što je, dok je u svibnju bilo 13 zemalja koje su se protivile razgovorima o izmjenama ugovora, taj se broj do studenog smanjio samo na Poljsku.

Ako Tusk to stvarno misli, kada kaže da će se usprotiviti izmjenama ugovora, to će imati priliku dokazati 18. prosinca.

Kako je objasnio Saryusz-Wolski na platformi X, tog dana na sastanku ministara okoliša postoji točka dnevnog reda o prosljeđivanju prijedloga Europskog parlamenta Europskom vijeću i obavještavanju parlamenata država članica.

Ako se niti jedna zemlja ne protivi ponovnom otvaranju rasprave, točka dnevnog reda će biti usvojena.

Ako Tusk želi zaustaviti ovaj vlak, sve što mora učiniti je uputiti svoju ministricu okoliša, Paulinu Henning-Klosku, da ponovno otvori raspravu kako izmjene ugovora ne bi dospjele na sljedeću razinu razmatranja, u skladu s člankom 48. Lisabonske lisabonskog ugovora, objavio je Saryusz-Wolski.

Europarlamentarac PiS-a smatra da će sastanak biti test je li Donald Tusk iskren u svojim namjerama ili samo odgađa dan kada će ipak podržati izmjene ugovora.

- Advertisement -

4 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -