Petak, 20 rujna, 2024

POSAVINA: Više novca za reproduktivni sektor

Vrlo

Skupština Županije posavske (ŽP) u četvrtak je usvojila Proračun županije posavske za 2024. godinu u iznosu od 66.987.000 KM.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u izjavi za medije kazao je kako je usvojen proračun u financijskom smislu najveći do sada.

– Planirali smo povećanje svih prihoda proračuna, prvenstveno poreznih, čime smo stvorili pretpostavke da sustav i svi proračunski korisnici, odnosno svi uposlenici ustanova koje financira Županija posavska, funkcioniraju stabilno – kazao je Topić.

U županijskom proračunu predviđena su i sredstva za demografske mjere, priopćeno je iz Vlade Županije posavske.

– Proračunom smo osigurali sredstva za sve demografske mjere od dječjeg doplatka, porodiljnih naknada, pomoći kod nabavke udžbenika, prijevoza učenika, povećane su stipendije, nastavljamo s mjerama pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja. Uvedene su i nove mjere ove godine kao što je prehrana učenika u školama, produženi boravka djece u školama. Osigurali smo dodatna ulaganja u opremanja škola na području Županije posavske, kako bi se stvorili uvjeti rada u školama kakvi su na Zapadu – kazao je Topić.

Na sjednici je usvojen i Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije posavske za 2024. godinu, a po riječima predsjednika Skupštine ŽP Blaža Župarića, u sljedećoj godinu bit će poboljšana prava osiguranika.

– Vjerujem da će Zavod zdravstvenog osiguranja Županije posavske biti samoodrživ i da će pacijenti, osiguranici imati mogućnosti kroz zdravstvenu zaštitu kako od Županije posavske tako i na drugim područjima, odnosno drugim zdravstvenim ustanovama diljem Republike Hrvatske, a i na prostoru Federacije. Usvojen je Financijski plan Zavoda za javno zdravstvo Županije posavske i Službe za upošljavanje Županije posavske, koji su doneseni po prvi put ovako rano što je iskorak u radu – istaknuo je Župarić./HMS/

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Von der Leyen iz Poljske najavila 10 milijardi eura za poplavljena područja u srednjoj Europi

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je u Wroclawu pomoć od 10 milijardi eura zemljama srednje Europe...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -