Petak, 18 listopada, 2024

Brata ubijenog navijača razbjesnio transparent pa napao i uhićene Hrvate: ‘Neka zauvijek šute’

Vrlo

“Ako su to učinili Hrvati, neka onda zauvijek šute. Čudna stvar je kako su neki od njih uspjeli prijeći granicu i vratiti se u Hrvatsku, s obzirom na to da je policija znala imena svih koji su ušli u Grčku”, objavio je brat poginulog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa nakon što je na atenskom derbiju osvanuo transparent potpore Bad Blue Boysima

Utakmicu između Panathinaikosa i AEK-a u petome kolu grčkog prvenstva obilježili su transparenti na tribinama kojima je poslana poruka potpore uhićenim Bad Blue Boysima. Gradski derbi završio je rezultatom 2:1, a na tribini su navijači Panathinaikosa izvjesili transparent na kojem je stajalo “Free The Boys” uz logo hrvatske navijačke skupine.

Momčad AEK-a vidjela je transparent na tribinama i odbila igrati dok se on ne ukloni. Usprkos poprilično kaotičnoj situaciji, transparent je uklonjen i utakmica je odigrana. Nakon utakmice oglasio se brat 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa koji je poginuo u neredima koji su izbili u Ateni uoči utakmice trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a.

Atena: Navijači AEK-a transparentom odali počast ubijenom navijaču

“Sramota me je što sam Grk. Ne postoje riječi za takvo nešto, to je to. Postoje neki drugi ljudi iz nekih drugih država koje jednostavno ne možete podržavati”, naizgled ističući da bi nacionalna pripadnost ovdje trebala igrati ključnu ulogu u pitanju zauzimanja strane. Grčka policija u pritvoru drži više od stotinu Hrvata. Istraga, koju je teško nazvati imalo kompetentno provedenom, za sada nije polučila nikakve konkluzivne rezultate.

Time više, Grčka je na temelju europskih uhidbenih naloga zatražila uhićenje i izručenje desetorice navijača zbog sumnje u njihovu umiješanost u nerede. “Kao obitelj, čekamo da budu uhićeni svi koji su i dalje na slobodi i da zajedno s onima koji su već u zatvoru budu adekvatno kažnjeni. Ako su to učinili Hrvati, neka onda zauvijek šute. Čudna stvar je kako su neki od njih uspjeli prijeći granicu i vratiti se u Hrvatsku s obzirom na to da je policija znala imena svih koji su ušli u Grčku”, zapitao se navijačev brat.

.

- Advertisement -

9 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -