Četvrtak, 19 rujna, 2024

PLENKOVIĆ: Imat ćemo ratno zrakoplovstvo kao nitko u ovom dijelu Europe

Vrlo

Hrvatska će iduće godine imati najjače ratno zrakoplovstvo u ovom dijelu Europe zahvaljujući realizaciji ulaganja u francuske višenamjenske borbene Rafale, a dodatna ulaganja potrebna su ratnoj mornarici, rekao je danas predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

– Iduće će se godine u potpunosti promijeniti strateški položaj Hrvatske, u obrambenom i sigurnosnom smislu, zahvaljujući ulaganju koje se čeka više desetaka godine, a riječ je o višenamjenskim borbenim avionima – rekao je hrvatski premijer tijekom svečanog otvorenje novog kongresnog centra na Hrvatskom vojnom učilištu “Franjo Tuđman”. Isporuka prvih aviona očekuje se u proljeće sljedeće godine.

– Tako snažno, moderno, suvremeno, sposobno ratno zrakoplovstvo, između Njemačke i Grčke, u ovom dijelu Europe, praktički neće imati nitko – ocijenio je Plenković, prenosi Hina.

proračun za obranu, s malo više od milijardu eura, nikad nije bio veći, a nakon novih ulaganja u ratno zrakoplovstvo, slijede i ona u ratnu mornaricu, najavio je.

– Jačanje ratne mornarice je segment u koji moramo dodatno ulagati kako bi osnažili naš položaj kao pomorske, mediteranske zemlje – rekao je premijer Hrvatske.

Snagu i sposobnost Hrvatska je vojska pokazala tijekom poplava u Sloveniji i požara Grčkoj s obzirom na to da je bila među prvima koja im je poslala kanadere i helikoptere, a osim na pomoć Sloveniji i Grčkoj, Plenković je podsjetio i na pomoć ratom pogođenoj Ukrajini, ukupne vrijednosti oko 200 milijuna eura./HMS/

- Advertisement -

11 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -