Petak, 18 listopada, 2024

Novinarka CNN-a Christiane Amanpour koja je vodila protumuslimansku propagandu tijekom genocida nad 500.000 muslimanske djece, toplo primljena u Sarajevu

Vrlo

Christiane Amanpour , medijsko zlo koje je pokrivalo najgora kršenja ljudskih prava u posljednjim desetljećima posebno nad muslimanima Bliskog Istoka, u posljepodnevnim satima stigla je u Sarajevo te će se večeras pojaviti na crvenom tepihu 29. Sarajevo Film Festivala. Tamo će također biti toplo dočekana.

Što će reći da sarajevskom establishmentu neki  genocidi nad muslimanima nisu toliko važni. Bitno je samo da “naši partneri” za nas rade tu. Makar to bile svjetski poznati islamofobi.

Podsjetimo se ovog interviewa koji je dala Madalaine Albright. I sjetimo se. Bez Madalaine ne bi postojala ni Kristina niti njena karijera.

Bez Madalaine i Kristine tisuće iračke djece danas bi bilo živo.

Shvaćamo li koliko je teško licemjerje Sarajeva i s kakvim njegovateljem agresije na BIH , od osmanske do ove današnje, mi imamo posla?

“Legendarna novinarka” u Sarajevo je doputovala povodom premijere filma “Kiss the Future” koji će otvoriti 29. Sarajevo Film Festival.

Reporteri Klix.ba snimili su dolazak novinarke u hotel Europa, gdje će boraviti tokom posjete našem gradu.

Foto: I. Š./Klix.ba

Foto: I. Š./Klix.ba

Amanpour, kao mlada reporterka, tokom rata u Bosni i Hercegovini, stradanja nevinih civila prenijela je u svijetu. Ona je učestvovala u filmu “Kiss the future” koji će otvoriti ovogodišnji, 29. Sarajevo Film Festival.

Ovaj dokumentarac čiji su producenti, između ostalih i Matt Damon i Ben Affleck, govori o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju.

Foto: I. Š./Klix.ba

Foto: I. Š./Klix.ba

U filmu se, pored Amanpour, pojavljuju i Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Catal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Večeras počinje 29. Sarajevo Film Festival koji će trajati do 18. augusta

- Advertisement -

13 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -