Petak, 18 listopada, 2024

Višković: Optužnica protiv politike Srpske koja će nastaviti da se bori

Vrlo

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je optužnica Tužiteljstva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ujedno i optužnica protiv politike Republike Srpske, te istaknuo da Srpska neće odustati od borbe za svoje prava.

Višković je ocijenio da je optužnica protiv Dodika i v.d direktora Narodnih novina Miloša Lukića, zbog navodnog kršenja nametnutih izmjena Kaznenog zakona BiH, što je dokaz da je pravosuđe podleglo političkim pritiscima dijela međunarodne zajednice.

Premijer je istaknuo da je ovaj čin političkog progona Dodika i politike koju on zastupa priopćen iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je naglasio da je optužnica podignuta zbog navodnog neprovođenja odluka visokog predstavnika, iako on zapravo ne postoji, s obzirom da je na tu dužnost postavljen mimo utvrđene procedure, jer nije dobio suglasnost Vijeća sigurnosti UN-a.

“Potpuno je jasno da se radi o optužnici koju su naručili oni koji žele političku eliminaciju predsjednika Dodika. Ovo je optužnica i protiv politike Republike Srpske koju predstavlja predsjednik Dodik, koja neće i ne može odustati od borbe za naš prava.” , kazao je Višković.

Tužiteljstvo BiH podiglo je danas optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vd direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita, potvrđeno je Srni u ovom tužiteljstvu.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je jutros optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i uputilo je na potvrđivanje Sudu BiH. Miloš Lukić, direktor Službenog glasnika Republike Srpske.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da se Dodik i Lućić terete za kazneno djelo iz članka 203.a stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Lukić je prošlog mjeseca potpisao odluke o objavi Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda Sud se ne primjenjuju na teritoriji Srpske.

Nakon što je Lukić objavio ukaze predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prikupili su određena obavještenja u prostorijama Službenog glasnika Republike Srpske u Banjoj Luci .

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 27. lipnja Zakon o neizvršavanju odluka Ustavnog suda BiH, kojim je predviđeno da se odluke tog suda neće primjenjivati ​​i izvršavati na području Srpske do Parlamentarne skupštine BiH. BiH donosi zakon o ovom sudu.

Christian Schmidt je 1. srpnja rekao da je “odlučio da se Zakon o ukidanju obveze stavljanja van snage odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku Republike Srpske i Zakon o neizvršavanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine”. na teritoriji Srpske neće stupiti na snagu.

Tužiteljstvo BiH formiralo je potom predmet u vezi s donošenjem zakona, koji je uključivao potpisivanje odluke i objavu ukaza predsjednika Srpske u Službenom glasniku Republike Srpske.

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -