Četvrtak, 19 rujna, 2024

BAKIROVA SUPRUGA UPORNA U RUŠENJU PRESUDE HAAGA ZA UZP: Tvrdi da je cijelo vrijeme rata HVO-a i Al Qaede BIH, odlazila na studij u Zagreb, ispijala kave i polagala ispite, što je, složit ćete se, nemoguće ako se pročita presuda…

Vrlo

SARAJEVO – Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS-a odbila je zahtjev odvjetničkog tima ravnateljice Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Sebije Izetbegović koji je tražio poništenje rješenja kojim joj je oduzeta titulu doktora nauka, potvrđeno je za portal “Avaza”.

– Dobio sam tu informaciju i komunicirao s v.d. Možemo potvrditi da je to istina – kazala je za portal “Avaza” Vildana Brdarić, glasnogovornica KUIP-a.

Naime, inspekcija smatra da nema elemenata po kojima bi se moglo postupati u slučaju stjecanja doktorske titule Sebije Izetbegović.

Kako se navodi u obrazloženju rješenja, inspekcija je u lipnju 2021. izvršila nadzor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, te da je tada predstavljena Publikacija Poslijediplomski studij Medicinskog fakulteta u Sarajevu 1963.-1998. koji sadrži Nastavni plan i program poslijediplomskog studija.

Istaknuto je da je u objavi navedeno da se potvrđuje da je izdani preslik službeni dokument Medicinskog fakulteta s pečatom i potpisom fakulteta.

Originalna kopija 

Inspektorat navodi da je Sveučilište u Sarajevu – Medicinski fakultet svojim Aktom broj: 01-3-DK-4731/23 od 05.07.2023. godine potvrdio da posjeduje samo originalni primjerak publikacije „Poslijediplomski studij Medicinski fakultet u Sarajevu 1963.-1998.“ koji sadrži Nastavni plan i program poslijediplomskog studija, koji u smislu navedenog predstavlja cjelovit dokument, a ne posjeduje, kao posebne i pojedinačne dokumente, Nastavni plan i program poslijediplomskog studija. Odlukom Stručnog vijeća i Senata Sveučilišta u Sarajevu o usvajanju Nastavnog plana i programa.

Stoga inspekcijski nadzor smatra da nema elemenata za ponovni nadzor jer su postupajući inspektori pravilno utvrdili činjenično stanje u vezi s Nastavnim planom i programom te zapisničkim dokazom Medicinskog fakulteta sa pečatom fakulteta da se radi o službenom aktu fakulteta.

Titule opozvane 

Podsjetimo, nakon što je Senat ranije odlučio da joj oduzme magisterij i zvanje redovite profesorice, ostala je i bez doktorata.

Nepotpuna dokumentacija, nepostojanje dokaza o položenim ispitima, činjenica da njezina magisterija nikada nije tiskana, ispiti ispisani na listu papira, broj dosijea… samo su neki od dokaza strmoglavog pada i akademske degradacije Sebije Izetbegović.

- Advertisement -

16 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Biskup Palić objavio dekret o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje

Nakon što je Dikasterij za nauk vjere, 19. rujna 2024. izdao Notu „Kraljica mira – o duhovnom iskustvu vezanim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -