Srijeda, 25 rujna, 2024

Festival ‘Slovo Gorčina‘: Nagradu ‘Mak Dizdar‘ osvojila Luca Kozina iz Splita

Vrlo

Riječ je o vrhunskoj poeziji, koja je stilski, tehnički i tematski utemeljena, kazao je član stručnog žirija Nenad Rizvanović.

Kozina je izrazila zahvalnost i privilegiju što je dobitnica ovog značajnog priznanja.

Rizvanović je istaknuo važnost konkursa, brojnost i kvalitetu pristiglih rukopisa, te pozvao pisce da i u godinama koje dolaze šalju svoje rukopise.

Od velikog je značaja razvijati, ali i živjeti san Maka Dizdara, snoviđenje koje datira još iz prošlog stoljeća, što su potvrdili u svom obraćanju prisutnima počasni predsjednik Upravnog odbora Gorčin Dizdar i član Upravnog odbora i predsjednik Organizacijskog odbora festivala Dubravko Barbarić, priopćeno je s Festivala kulture ‘‘Slovo Gorčina‘‘.

Autentična i simbolična glazba banjolučkog skladatelja Davida Mastikose pronijela se nekropolom, koju su među kamenim spavačima znalački, iskusno, hrabro i snažno izvodili Bartolomej Stanković na klaviru, Andrea Fisher, na bass flauti, i Snježana Pavićević, alt flauta.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -