Petak, 18 listopada, 2024

Dodik pozvao predstavnike institucija i parlamentarnih stranaka na sastanak o odluci Ustavnog suda BiH

Vrlo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas, u skladu sa ustavnim ovlaštenjima, na radno-konzultativni sastanak predstavnike i Republike Srpske i predsjednike parlamentarnih političkih stranaka iz Srpske povodom najnovije, kako je navedeno, “antiustavne odluke takozvanog Ustavnog suda BiH”.

Sastanak će biti održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, priopćeno je iz ureda predsjednika Republike Srpske.

Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Podsjetimo Ustavni sud BiH je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici donio Odluku o izmjeni Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i brisao odredbu člana 39. tih pravila, u kojem stoji:

“Član 39. (Obavezno odgađanje sjednice) Sjednica Ustavnog suda u plenarnom sazivu kojoj ne prisustvuju najmanje trojica sudaca koje je izabrao Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i najmanje jedan sudac kojeg je izabrala Narodna skupština Republike Srpske se odgađa s tim da će se, u slučaju ponavljanja iste situacije bez opravdanih razloga, naredna sjednica održati”.

Dakle, to bi sada značilo da zakazivanje i održavanje plenarnih sjednica do sada mogle usporavati činjenicom da ne postoji dovoljan broj sudaca iz jednog ili oba entiteta pa bi se u tom slučaju sjednica otkazala, ali je naredni put mogla biti održana.

No, novim izmjenama član 39 je izbrisan i odgađanje sjednica neće biti moguće./HMS/

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Jurčić o Mamiću: Zašto nikad ne dam govoriti loše o njemu

Hrvatski stručnjak Kruno Jurčić, trenutno trener egipatskog Pyramidsa, otvoreno je govorio o svom radu u Dinamu i odnosu sa...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -