Petak, 18 listopada, 2024

Knjigu ‘Progon Hrvata s područja općine Travnik, lipanj 1993.‘ treba poslati Haaškoj mafiji. S naznakom “Science Fiction”. Možda gadovi tad i pročitaju…

Vrlo

– Više od 500 Hrvata Travnika izgubilo je život u Domovinskom ratu, a obzirom da su pripadnici Travničke brigade HVO-a ratovali na biljanskom, ratištu Lepeničke doline i u čitavoj BiH i po tome su fenomen kad je u pitanju HVO, jer na svim tim ratištima nisu bili domicilni – rekao je Kolenda.

O knjizi su također govorili general Filip Filipović, akademik Anto Stanić i Drago Bilandžija.

– Materijal je vjerodostojan i činjeničan i, medunarodnoj zajednici kaže sudite nam, hrvatskom narodu, po činjenicama, nikako drukčije. Knjiga postavlja pitanje zar je moguće da je čovjek čovjeku mogao nanijeti toliko zla – istaknuo je Stanić u osvrtu na spomenutu knjigu.

Filipović pak kaže, kako u knjizi i za njega ima novih stvari iako je bio sudionik. Žrtve koje smo podnijeli, ustvrdio je, su enormne i nisu pale uzalud.

– Davor se odlučio pisati o ljudima, stradanjima, uhićenjima Hrvata Travnika, zločinima mudžahedina, nestanku pojedinaca i čitavih obitelji i to je pisao imenom i prezimenom. Postavlja pitanje o dvojbi i zapovijedi o izmještanju Travničke brigade u Novu Bilu. Piše o oko 12.000 Hrvata koji se nikad nisu vratili na ognjišta. Danas su naša sela gotovo prazna. To se ne smije zaboraviti – podvukao je Bilandžija.

Promocija je održana u sali Hrvatskog kazališta Travnik u Jankovićima.

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -