Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Lažne dojave o bombama ometaju rad Suda, zbog čega je od početka godine odgođeno 720 ročišta

Must Read

Općinski sud u Sarajevu (OSS) se u posljednje vrijeme suočava sa problemom učestalih anonimnih dojava o postavljenim minsko-eksplozivnim napravama unutar zgrade suda, a što dovodi do potpune obustave radnih procesa u sudu.

Samo tijekom 2022. godine Sud je zaprimio čak 14 lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama, a ukupno je odgođeno 2.047 ročišta, objavljeno je na službenoj stranici OSS-a.

Kako se navodi, u 2023. godini trend lažnih dojava o postavljenim minsko-eksplozivnim napravama je nastavljen te je 24.siječnja zaprimljena lažna dojava uslijed koje je tog dana u OSS-u odgođeno 137 ročišta, kao i 31. siječnja kada je odgođeno 170 ročišta.

Zbog lažnih dojava 1. veljače u OSS-u su odgođena 93 ročišta,  14. ožujka 108 ročišta, 21. ožujka 115 ročišta, a 28. ožujka odgođeno je 97 ročišta.

U vezi s tim, iz Općinskog suda u Sarajevu upozoravaju kako je od početka godine pa do 28. ožujka, zbog šest lažnih dojava o postavljenim minsko-eksplozivnim napravama, ukupno odgođeno 720 ročišta.

– Ovakva učestala pojava uzrokuje evakuaciju svih uposlenika Općinskog suda u Sarajevu, a što svakako utječe na rezultate rada sudaca, sudskih odjeljenja kao i suda u cjelini – navode iz ovog suda.

Istovremeno, podsjećaju kako kontra-diverzivni (KDZ) pregled Palate pravde  (površine cca 12.700 m2) traje u prosjeku od tri do četiri sata, te kako su suci OSS-a u protekloj godini zbog lažnih dojava bile odsutne s posla čak sedam radnih dana  (14 dojava).

Kako nadalje navode, na taj način se prouzrokuju i veliki materijalni troškovi sudu, ali i troškovi strankama koje zbog dojava nisu mogle pristupiti ročištima, ili su bile uskraćene za usluge u Zemljišnoknjižnom uredu, Odjeljenju registra za upis pravnih subjekata te ostalim službama u okviru ovog suda.

Stoga iz Općinskog suda u Sarajevu apeluju na nadležne institucije da poduzmu aktivnosti na sprječavanju sve učestalije, potpune obustave rada Suda, uzrokovane anonimnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama.

 

SUD sarajevo

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hercegovac krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja koje je dugačko nevjerojatnih 1000 kilometara

Širokobriježanin Ferdo Galić krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja, točnije iz Njemačkog grada Reutlingena na put dug 1000...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -