Četvrtak, 19 rujna, 2024

Ruski diplomati ismijali američku dužnosnicu zbog zemljopisne nepismenosti

Vrlo

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre spomenula je nepostojeću “Narodnu Republiku Rusiju”

Ruski diplomati ismijavali su glasnogovornicu Bijele kuće Karine Jean-Pierre, nakon što je izjavila glupost u vezi službenog naziva njihove zemlje, tijekom brifinga za novinare u petak. Jean-Pierre je napravila gaf dok je najavljivala nadolazeći sastanak američkog predsjednika Joea Bidena i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u Bijeloj kući.

Tajnica za tisak rekla je da će čelnici razgovarati o “našem zajedničkom radu na rješavanju izazova koje postavlja Narodna Republika Rusija”. Službeni naziv države je Ruska Federacija.

Prema službenom transkriptu s brifinga, Jean-Pierre se pogrješno izrazila i zapravo je mislila na Narodnu Republiku Kinu.

Unatoč tome, snimka njezine pogrješke stigla je do društvenih mreža. Dmitrij Poljanski, zamjenik šefa ruske misije pri UN-u, Tweetao je da nepostojeća država “mora biti neprijatelj, Ujedinjenih Američkih Emirata i Britanske konfederacije”!

Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, podijelila je snimak na svom Telegram kanalu, napisavši “zombi apokalipsa”. U ožujku je Biden pomiješao Ukrajinu s Rusijom tijekom razgovora s povjesničarkom Heather Cox Richardson. Tvrdio je da je predsjednik Vladimir Putin odlučio “da će samo napasti Rusiju”. Biden se kasnije ispravio. U govoru u studenom, Biden je rekao “rat u Iraku” kad je govorio o ukrajinskom sukobu, prije nego što se ispravio.

- Advertisement -

7 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Tajna koja se krila: Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno je za Raport iz...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -