Petak, 3 svibnja, 2024

Stevandić: Republika Srpska će biti prisiljena Schmidta proglasiti nepoželjnom osobom

Must Read

O ljubavi Zdravka Mamića i mlade Hercegovke Jelene Planinić ne prestaje se pisati, a osim kao ljubavni partneri, čini se da odlično surađuju i na poslovnom planu.

Naime, Mamić je 1. prosinca 2020. godine osnovao tvrtku Plavo sunce i “krenuo u solarnu invaziju brojnih hercegovačkih gradova”, piše portal Hercegovina.info .Godinu dana nakon Blue Sunca rođeno je Majsko sunce, tvrtka osnovana 6. prosinca 2021., u kojoj je kao direktorica navedena Jelena Planinić.

Planinić je u osnivačkom sastavu s osnivačkim ulogom od 80 tisuća maraka. Tvrtka je ime dobila vjerojatno po hitu Zdravka Čolića “Svibanjsko sunce”.

“Neka sunce, mrači, Dušo moja ne brini, Evo mene kad zvjezdice gore, Pa evo me do zore”, refren je Čolićeve pjesme.

U osnivačkoj i upravljačkoj strukturi “Plavog sunca” bio je sin Zdravka Mamića, a sada je kći Iva Mamić.

U rujnu prošle godine, neposredno prije općih izbora, Vlada HNK je objavila da je donijela odluku o dodjeli koncesije za obavljanje djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za tri elektroenergetska objekta „Plavo sunce 4“, „Plavo sunce“. 5“ i „Plavo sunce 6“, da bi se kasnije solarni paneli našli i na sjednici Gradskog vijeća Mostara.

Mamić je već dugo s Jelenom, koja je zbog bivšeg šefa Dinama ostavila supruga, uspješnog hercegovačkog poduzetnika.

Jelena je pripravnički staž odradila u Elektroprivredi HZHB, a trenutno živi u Mostaru.

- Advertisement -

14 COMMENTS

  1. Šmitler je na vrhu njemačke fondacije HANNS SEIDEL STIFTUNG (HSS) koja decenijama finansira HDZ i projekte HDZa..
    Šmitler kao PODPREDSJEDNIK upravlja fondaciom na kršćansko demokratskoj osnovi.Cilj organizacije je obrazovanje naroda na kršćanskoj osnovi.
    HDZ ima Političku Akademiju HDZa koja sa Šmitovom HSS fondacijom već 10 godina organizuju svake zime na Kupresu dvosemestarske političke obuke za hrvatsku mladež.
    Na BALKANU Šmitova fondacija HSS ZAJEDNIČKI djeluje sa zakladom Hrvatski Državni Zavjet koju je osnovao ZLOČINAC Tuđman i svake godine su organizatori i glavni finansijeri političkim akademijama HDZa.
    DALJE, zvanični PARTNER Šmitlerovom HSS-u je Fondacija za Građansku MAĐARSKU koju je osnovala politička partija FIDESZ čiji je premijer FAŠISTA ORBAN.
    ZATO je Šmitler u Banjojluci za ŠEFA ureda OHR-a imenovao Mađara iz Orbanove stranke Lasla Markusa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -