Utorak, 7 svibnja, 2024

Iz susjedne Bosne , s neke arapske TV negoduju što je hercegovski gradić Neum obalu uknjižio na sebe…

Must Read

Jedini izlaz na more koji ima Hercegovina više nije u vlasništvu Bosne jer je kompletnu obalu i pomorsko dobro Općina Neum od 2018. do 2020. godine knjižila na sebe.

”Općina Neum je sastavni dio Bosne i Hercegovine i ne vidim koja je to problematika i zbog čega se diže tolika prašina”, rekao je načelnik Neuma Dragan Jurković za Al Jazeeru.

Zbog političkih sporenja o državnoj imovini u Bosni i Hercegovini visoki predstavnik je nametnuo Zakon o zabrani raspolaganja tom imovinom do usvajanja državnog zakona.

I Ustavni sud je nizom svojih odluka zabranio nižim nivoima vlasti raspolaganje državnom imovinom.

- Advertisement -

70 COMMENTS

  1. Šta hoće ova arapska TV? Zemljište u bilo kojem gradu ili općini pripada toj lokalnoj sredini i raspolaže s njim prema svojim građevinskim i svim drugim planovima.
    znamo mi šta vas boli i kakve su vaše namjere ali Neum nikad neće biti vaš.

  2. Davno su oni pročitano štivo. Nitko im ne brani, kao i svim dobronamjernim gostima, doći na kupanje i sunčanje, naprotiv. Ali da će muslimani upravljati Neumom iz Sarajeva ili u samom Neumu? Na to neka zaborave. 

  3. Ne mere to tako ba, kome smo onda napravili pomorski institut u vogošči ba, odmah da se tivra na bejha ba, sekularna ba iz đemata, mat’re mi ba.
    Oćekujem da sutra na đumi džadžaho promuhabeti koju na ovu temu.

  4. Bosanska morska luka, kako teretna i putnička, tako i ratna, je neminovnost u Neumu, tačnije na poluostrvu Klek s južne strane. Škutori moraju da shvate da je morsko dobro u vlasništvu države, a ne opštine Neum. U planu je gradnja i željezničke pruge, da vozovi mogu saobraćati do Neuma. O neophodnosti gradnje Džamije, da ne pričam.

  5. Dražavna imovina ? I općina je država po imovinskim zakonima iliti dio države. Marnjavali bi u rayvosu obalne prihode od neumskog turizma ? Malo morgena gospodo. Puna podrška načelniku Jurkoviću.

  6. Što su se ovi talibani ufurali nešto… nisu mogli ni puškom prismrditi ni blizu neuma a sad misle na neku glupu foru.
    ne zna čovjek bili im se smijao ili bi ih žalio.

  7. Bošnjaci su fetišizovali državu. Daj nek bude sve državno. Daj da se osnaži država. Uz ono begovsko “da ih se pita”. Ni u jednoj državi nije celokupna javna svojina u vlasništvu države.

  8. Svi znaju,svi su svjesni,svi su skužili po.turi.ce i domaći i strani ljudi.Pot.uri.ce=terorizam.još se malo trzaju,kraj je blizu..

  9. To je hrvatski grad,hrvatsko more,hrvatske kuće,hrvatske katoličke crkve,hrvatski ljudi,naša hrvatska djeca,sve je to naše hrvatsko a turčići iz 23% mogu samo baliti turistički i naravno naplatit im masno,ništa besplatno čergarima,islamistima,sve je to Hrvatska zajednica Herceg Bosna odnosno Republika Hrvatska!

    • Državna imovina na razini jedne općine ili grada, može imati vlasnika jedino i isključivo u titularu vlasništva: općina/grad. Nikakvi viši oblici ne mogu biti vlasnici tih nekrenina: BiH, FBiH, RS, kantoni. Ejmn.

  10. Želim svima ovdje reći kako je DR Apata promijenio moju sudbinu. Gotovo petnaest godina radila sam kao prodavačica u automobilskoj tvrtki i jedva dobivala proviziju da platim račune dok je izvjesna kolegica na umu kupovala kuće. Bila sam zbunjena oko nje jer su joj svi zavidjeli na tome koliko je zaradila. Nisam shvaćao što nije u redu jer sam bio dobar u svom poslu i nije bilo ničega posebnog što je učinila drugačijom i gotovo pet godina nisam mogao skupiti hrabrosti da joj se izrazim. Jednog dana dok me tjerala, molio sam je da me posavjetuje i odlučio učiti od nje, ali ona je rekla da sam bolji na poslu, što me dodatno zbunilo jer je njoj očito bolje. Nakon mnogo razgovora, obavijestila me o dr. Apati koja je izvela njezinu magičnu čaroliju koja ju je učinila izuzetnom. Dala mi je njegov kontakt i zamolila me da razgovaram s njim i učinim sve što traži od mene. Prošlo je sedam mjeseci i upravo sam kupila svoju prvu kuću i uštedjela dovoljno novca da pošaljem svoje blizance na fakultet. Bio sam slomljen i beskućnik i nikad ne bih mogao zamisliti da ću tako brzo posjedovati dom. Hvala DR Apata. Pitajte ga za pomoć i uz njegovo dopuštenje ostavljam njegov broj za izravni kontakt WhatsApp / Viber: (+66 81 302 8552) ILI Email: drapata4@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -