Srijeda, 23 listopada, 2024

Rasistički ispad danskog voditelja: Marokance i majke usporedio s majmunima

Vrlo

Danska televizijska kuća TV2 ispričala se na Twitteru zbog užasnih rasističkih komentara u kojima su marokanski igrači i članovi njihovih obitelji uspoređeni s majmunima. Voditelj TV 2 Christian Høgh Andersen usporedio je kadrove proslave igrača Maroka i njihovih majki s nekoliko zagrljenih majmuna, piše Index.hr.

“U nastavku razgovora o Maroku i njihovim obiteljima u Kataru imamo i fotografiju okupljanja obitelji majmuna”, rekao je Andersen usred emisije i podigao fotografiju majmuna koji se grle. Danska kuća izrazila je duboko žaljenje nakon velikog skandala:

Danci se duboko ispričavaju na gluposti

“Izuzetno nam je žao zbog komentara koji se povezuju s programom o životinjama. Duboko se ispričavamo zbog ovoga”, stoji na Twitteru kuće TV 2. “Ovo se može shvatiti kao rasistički komentar, a TV 2 i Christian Høgh Andersen nude duboku ispriku za to.”

Glavna urednica vijesti TV 2 Anne Mette Svane priznala je pogrešku i potvrdila da su komentari bili pogrešni i uvredljivi. Andersen je rekao kaku mu nikada nije bila namjera napraviti potpuno pogrešnu usporedbu. Uz to je ponudio duboku ispriku./HMS/

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest
5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -