Petak, 20 rujna, 2024

ČOVIĆ O BAKIROVOM POZIVU NA FORMIRANJE “SEMAFOR KOALICIJE”: Ne bavim se prometnom signalizacijom

Vrlo
U Banja Luci je održan sastanak izaslanstava SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođenih liderima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

Dodik je nakon sastanka rekao da će u četvrtak biti održan sastanak SNSD-a, HDZ-a i “osmorke” na kojem bi trebao biti finaliziran dogovor o formiranju Vijeća ministarai i drugih struktura vlasti na zajedničkoj razini, javlja RTRS.

Foto: RTRS

– Za nas je važno da na razini BiH ne bude blokade projekata u Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

On je dodao da je na današnjem sastanku potvrđeno opredjeljenje za formiranje vlasti na novou BiH sa “osmorkom”, te da nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima, odnosno imenima budućih ministara u Savjetu ministara.

Dodik je naveo da će SNSD podržati izbor Borjane Krišto na mjesto predsjedavajuće Vijeća ministara.

Čović je istaknuo da bi u četvrtak trebale biti završene aktivnosti na formiranju vlasti na zajedničkoj razini.

On je izrazio nadu da bi do Nove godine moglo biti formirano Vijeće ministara.

– Mislim da će biti potpisan i jedan dokument na tragu želja da do kraja godine usmjerimo pažnju oko ključnih projekata koji su vitalni, kako za Republiku Srpsku, tako i za cijeli prostor i mislim da tu neće biti problema – rekao je Čović.

On je izrazio nadu da će i na razini Federacije BiH ovog i narednog tjedna biti završeni dogovori sa strankama “osmorke”.

– Središnje izborno povjerenstvo će morati odraditi posao korektno. Pokazalo se da oni ne rade profesionalno – rekao je Čović.

On i lider SNSD-a komentirali su i izjavu Bakira Izetbegovića koji je pozvao na formiranje tzv semafor koalicije koju bi činile SDA- DF i SDP.

-Ne bavim se prometnom signalizacijom, kratko je kazao Čović, dok je Dodik dodao kako je što se tiče semafora zna jedino da je u Srbcu nedavno postavljen semafor./HMS/

- Advertisement -

22 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Von der Leyen iz Poljske najavila 10 milijardi eura za poplavljena područja u srednjoj Europi

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je u Wroclawu pomoć od 10 milijardi eura zemljama srednje Europe...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -