Petak, 18 listopada, 2024

Milanović protiv ideje da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici

Vrlo

Predsjednik RH Zoran Milanović izjavio je da će se, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, usprotiviti ideji da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici. Kazao je to u izjavi za novinare nakon svečane inauguracije rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića.

– Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem, to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku, rekao je Milanović u izjavi za novinare nakon svečane inauguracije rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića.

Unaprijed kažem – nemojmo ići u to, rekao je Zoran Milanović.

Dodao je kako on nema utjecaja na ono što Hrvatska misli donirati.

– To su materijalna sredstva, to određuje Vlada.Poslali su mi nekakav dopis da dam prethodno mišljenje vrhovnog zapovjednika za određena tehničko materijalna sredstva da se daju Ukrajini. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamjenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske obrane. Hrvatska obrana je na prvom mjestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali, dodao je.

- Advertisement -

54 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

54 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -