Utorak, 7 svibnja, 2024

HNS BIH Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat dao punu potporu Borjani Krišto

Must Read

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine daje punu potporu Borjani Krišto kao zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Njihovo javno pismo prenosimo u cijelosti:

Kao hrvatski branitelji i pripadnici Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne, želimo pozvati sve hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji ali i sve Hrvatice i Hrvate kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Republike Hrvatske ali i drugih zemalja u kojima žive Hrvati iz BiH, a koji imaju pravo glasa, da se odazovu na predstojeće Opće izbore u BiH 2. listopada 2022. godine.

Svjedoci smo proteklih dana kako se Hrvatima u BiH prijeti raznim prebrojavanjima, kako nam se prijeti oduzimanjem naše konstitutivnosti i jednakopravnosti i kako će legitimni hrvatski politički predstavnici biti zamijenjeni onim podobnim Hrvatima koje izabere većinski bošnjački narod.

Naša je obaveza ali i odgovornost, odgovoriti na ove prijetnje upućene hrvatskom narodu kojega Bošnjaci žele pretvoriti u nacionalnu manjinu, a naš najbolji odgovor će biti izlazak na predstojeće izbore. Pokažimo naše hrvatsko zajedništvo, pokažimo naš hrvatski ponos, prkos, hrabrost i odlučnost kako smo to učinili u Domovinskom ratu, i ne dopustimo da naš hrvatski narod u BiH izgubi svoju ustavom zajamčenu konstitutivnost i jednakopravnost i svoj politički subjektivitet, kako bi to željeli oni brojniji od nas.

To će biti naš najbolji odgovor onima koji nam prijete kao narodu, odgovor i poruka da se hrvatski narod ničega ne plaši, i da će hrabro i odlučno obraniti svoju konstitutivnost, jednakopravnost i opstojnost u Bosni i Hercegovini, jednako onako kako smo se obranili u Domovinskom ratu. Onima koji nam prijete raznim prebrojavanjima, isključivanjem legitimnih političkih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, poručujemo da ako spriječe legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kako u Predsjedništvu tako i na svim razinama vlasti, moraju preuzeti odgovornost za nestanak države Bosne i Hercegovine, jer Bosna i Hercegovina bez konstitutivnog i potpuno jednakopravnog hrvatskog naroda ne može i neće opstati.

Na kraju, dragi branitelji, pozivamo Vas i sve vaše obitelji ali i sve Hrvatice i Hrvate s pravom glasa da izađete na Opće izbore 2. listopada i pružite potporu Borjani Krišto kao zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, kao i svim kandidacijskim listama Hrvatskog narodnog sabora BiH, kako bi smo osigurali da naš hrvatski narod predstavljaju njegovi legitimni predstavnici.

Zajedno u ratu, zajedno u miru!

- Advertisement -

7 COMMENTS

  1. Neuspjeli Herceg-potturrički Donbas se nešto gica. Čuje se nekakav kmeket. Šta je to dole?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -