Published On: Sri, ruj 28th, 2022

HNS BIH Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat dao punu potporu Borjani Krišto

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine daje punu potporu Borjani Krišto kao zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Njihovo javno pismo prenosimo u cijelosti:

Kao hrvatski branitelji i pripadnici Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne, želimo pozvati sve hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji ali i sve Hrvatice i Hrvate kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Republike Hrvatske ali i drugih zemalja u kojima žive Hrvati iz BiH, a koji imaju pravo glasa, da se odazovu na predstojeće Opće izbore u BiH 2. listopada 2022. godine.

Svjedoci smo proteklih dana kako se Hrvatima u BiH prijeti raznim prebrojavanjima, kako nam se prijeti oduzimanjem naše konstitutivnosti i jednakopravnosti i kako će legitimni hrvatski politički predstavnici biti zamijenjeni onim podobnim Hrvatima koje izabere većinski bošnjački narod.

Naša je obaveza ali i odgovornost, odgovoriti na ove prijetnje upućene hrvatskom narodu kojega Bošnjaci žele pretvoriti u nacionalnu manjinu, a naš najbolji odgovor će biti izlazak na predstojeće izbore. Pokažimo naše hrvatsko zajedništvo, pokažimo naš hrvatski ponos, prkos, hrabrost i odlučnost kako smo to učinili u Domovinskom ratu, i ne dopustimo da naš hrvatski narod u BiH izgubi svoju ustavom zajamčenu konstitutivnost i jednakopravnost i svoj politički subjektivitet, kako bi to željeli oni brojniji od nas.

To će biti naš najbolji odgovor onima koji nam prijete kao narodu, odgovor i poruka da se hrvatski narod ničega ne plaši, i da će hrabro i odlučno obraniti svoju konstitutivnost, jednakopravnost i opstojnost u Bosni i Hercegovini, jednako onako kako smo se obranili u Domovinskom ratu. Onima koji nam prijete raznim prebrojavanjima, isključivanjem legitimnih političkih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, poručujemo da ako spriječe legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kako u Predsjedništvu tako i na svim razinama vlasti, moraju preuzeti odgovornost za nestanak države Bosne i Hercegovine, jer Bosna i Hercegovina bez konstitutivnog i potpuno jednakopravnog hrvatskog naroda ne može i neće opstati.

Na kraju, dragi branitelji, pozivamo Vas i sve vaše obitelji ali i sve Hrvatice i Hrvate s pravom glasa da izađete na Opće izbore 2. listopada i pružite potporu Borjani Krišto kao zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, kao i svim kandidacijskim listama Hrvatskog narodnog sabora BiH, kako bi smo osigurali da naš hrvatski narod predstavljaju njegovi legitimni predstavnici.

Zajedno u ratu, zajedno u miru!

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Pantelija
Pantelija
1 mjesec prije

3:0 za BiH, smo naprijed Kristo

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Pantelija
1 mjesec prije

0:3 nauči se pisati

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Neuspjeli Herceg-potturrički Donbas se nešto gica. Čuje se nekakav kmeket. Šta je to dole?

Zeleni Ninja
Zeleni Ninja
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Moramo čekati normalne među njima. Ovu izdajničku stoku treba sa sve jedne funkcije skloniti

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Slugo Osmanlijska ne prljaj javni prostor.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

A šta vam rekoše vaši stari, što se okrenište za pedofilom varalicom??

Nora noćna mora
Nora noćna mora
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Sejdo ciroza je reikranacija p€d0fila muhammada🐷