Subota, 28 rujna, 2024

Hrvatska nakon velike drame s Estonijom na korak do osmine finala

Vrlo

Hrvatska je u trećoj utakmici skupine D na Eurobasketu nakon velike drame pobijedila reprezentaciju Estonije 73:70 i napravila ogroman korak prema plasmanu u osminu finala. Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Grčke, da bi potom najprije pobijedila Veliku Britaniju te danas Estoniju pa je sad na 2-1 omjeru. Sutra ju čeka utakmica s domaćinom Italijom u 21 sat, a u zadnjem kolu igrat će protiv Ukrajine.

Velika Britanija danas kasnije igra protiv Grčke i u slučaju da očekivano izgubi, bit će u istoj situaciji kao i Estonija – da dvije utakmice do kraja “kasni” dvije pobjede za Hrvatskom koja je svladala obje reprezentacije, prenosi zagrebački Index.

Postoji i izrazito mala mogućnost da se zatvori krug između Hrvatske, Estonije, Velike Britanije i Italije, ali s obzirom na to da je svladala Otočane s 21 poenom razlike, Hrvatska bi vrlo vjerojatno imala nedostižnu koš-razliku. Prve četiri ekipe iz svake grupe idu dalje, a za Hrvatsku bi važno bilo da izbjegne četvrtu poziciju u skupini te Srbiju u osmini finala koja se nameće kao apsolutni favorit skupine C.

Nakon uvodnog poraza od Grčke (85:89) i pobjede protiv Velike Britanije (86:65), Hrvatska je u trećem nastupu u milanskom Mediolanum Forumu slavila protiv Estonije (73:70) osiguravši osminu finala i put u Berlin. U zadnja dva kola razriješit će se s koje ćemo pozicije u nastavak natjecanja.

Hrvatska je imala problema na otvaranju susreta i nikako nije uspjela nametnuti svoj stil igre. Odabranici izbornika Damira Mulaomerovića imali su čak osam izgubljenih lopti, no uspjeli su prvu četvrtinu dobiti s 20:16.

S dosta oscilacija naši su košarkaši nastavili i u drugoj dionici, srećom niti Estonci nisu blistali, pa se na poluvrijeme otišlo s +4 (33:29) za Hrvatsku. U prvom poluvremenu Dario Šarić je zabio devet, a Karlo Matković sedam koševa, dok su kod Estonaca najefikasniji bili Kristian Kullamae sa sedam i Siim Sander Vene sa šest koševa.

Drama u završnici

Hrvatska se odvojila na početku treće četvrtine na +7 (41:34), no Estonija se vratila smanjivši na samo koš minusa (45:44). Na otvaranju zadnje dionice Hrvatska se još jednom odvojila, ovoga puta na devet razlike (57:48), međutim Estonija je ponovo došla na koš zaostatka (59:58). Ipak, u neizvjesnoj završnici Hrvatska je pronašla put do pobjede.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Matković sa 17 koševa, Šarić s 15 koševa i 12 skokova, te Jaleen Devon Smith s 13 koševa i sedam asistencija. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Vene s 18 i Kotsar sa 17 koševa.

Hrvatska je ovom pobjedom barem privremeno preuzela vodstvo na ljestvici s pet bodova, dok Ukrajina i Grčka imaju po bod manje, ali i utakmicu manje.

Iduću utakmicu Hrvatska ima već sutra protiv Italije, a zadnji dvoboj u skupini je osmog rujna protiv Ukrajine.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Danski arheolozi iskopali 50 vikinških kostura

Kosturi, otkriveni u blizini trećeg najvećeg danskog grada Odensea, ostali su netaknuti zbog visoke razine vode i povoljnih uvjeta...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -