Petak, 3 svibnja, 2024

FBI upao na imanje Donalda Trumpa na Floridi – Hrvatski Medijski Servis

Must Read

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da su agenti FBI-a pretražili njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi.

– Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban ni primjeren, izjavio je Trump.

Nije rekao zašto je pretraga provedena.

– Mar-a-Lago trenutačno je pod opsadom, napala ga je i okupirala velika skupina agenata FBI-a, izjavio je Trump.

– Čak su provalili u moj sef, dodao je.

– Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovu odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u travnju izvor upoznat s tim pitanjem.

Istraga je slijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na svoje imanje Mar-a-Lago.

Nadzorni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa tada je objavio da proširuje istragu o Trumpovim postupcima i zatražio od Nacionalne uprave za arhive da dostavi dodatne informacije.

Trump je prethodno potvrdio da je pristao vratiti određene zapise u arhiv, nazvavši to “običnim i rutinskim procesom”./HMS/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Izglasana nova vlada Srbije. Vulin jedan od potpredsjednika, Dačić ministar MUP-a

ZASTUPNICI Narodne Skupštine Srbije danas su izglasali novu vladu na čijem će čelu biti premijer Miloš Vučević. Za novu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -