Srijeda, 23 listopada, 2024

Hrvatska započela pregovore o ulasku u OECD. Radman: Ovo je povijesni trenutak

Vrlo

HRVATSKA je službeno započela pregovore o pristupanju Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), objavio je danas ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Objavljujemo da smo na sastanku sa zamjenikom glavnog tajnika OECD-a Ulrikom Vestergaardom Knudsenom i službeno započeli pregovore”, rekao je ministar koji je sudjelovao na sastanku premijera Andreja Plenkovića i Knudsena u Banskim dvorima.

“Ovo je povijesni trenutak”

“Ovo je za nas povijesni trenutak danas… nakon pristupanja šengenu, nakon ulaska u eurozonu ovo će doista biti ‘šlag na torti'”, istaknuo je on u izjavi za novinare.

Knudsen se složio s njim da je riječ o povijesnom trenutku i rekao da Hrvatska to čini kao bi stvorila bolji život za svoje građane.

Na završnom sastanku Vijeća Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj na ministarskoj razini, održanom 10. lipnja, države članice OECD-a usvojile su Plan pristupanja OECD-a za Hrvatsku.

- Advertisement -

3 KOMENTARI

guest
3 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -