Četvrtak, 16 svibnja, 2024

FENOMEN NEVIDLJIVIH MRTVIH SRBA: Tri puna desetljeća upornih nedolazaka haaških “profesionalaca” u Bratunac i Podrinje…

Must Read


Dužnosnici Republike Srpske i Srbije, delegacije i predstavnici organizacija proisteklih iz prošlog rata položili su vijence kod Spomen-križa na groblju u Bratuncu i odali počast za 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču, javlja RTRS.

Dodik je u Bratuncu poručio da se na području srednjeg Podrinja i Birča u proteklom ratu dogodio zločin nad Srbima ne samo u momentu izvršenja, nego i nakon toga, jer su srpske žrtve neadekvatno tretirane.

– Nijedan sud nije uzeo u obzir činjenicu, pa ni sama povijest da je ovdje stradalo više od 3.500 Srba, djece, žena – rekao je Dodik u Bratuncu.

Premijer Srpske Radovan Višković je naveo da posebno vrijeđa što se danas na pomenu u Bratuncu skoro da ne pojavljuje nitko iz međunarodne zajednice da oda počast srpskim žrtvama, a samo za desetak dana skoro na istom mjestu pojavit će se svi.

Patrijarh Porfirije je, nakon parastosa koji je služio na groblju u Bratuncu, poručio da Bog podjednako gleda na svakog čovjeka.

“Molimo se za sve žrtve i svu braću i sestre koji su stradali i ovde i drugde, jer su to duše Božije. Ovo mjesto je svetinja – mesto molitve i najmudrije i najpriličnije bi bilo da svi kleknemo na ovom mestu i zašutimo”, rekao je patrijarh srpski.

Za brojne zločine počinjene nad Srbima u srednjem Podrinju i Birču i za 3.267 srpskih žrtava, među kojima su oko polovica bili civili, nitko nije odgovarao ni nakon 30 godina, podsjeća RTRS./HMS/

- Advertisement -

38 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

38 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Fico u umjetnoj komi

BRATISLAVA - Slovački premijer Robert Fico stavljen je u umjetnu komu nakon operacije, javio je slovački TV kanal TA3. Fitzovo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -