Petak, 17 svibnja, 2024

Kako odrediti vrijednost gramofonskih ploča?

Must Read

Postoji niz čimbenika koji utječu na to je li određena gramofonska ploča vrijedna ili nije. Kako odrediti vrijednost gramofonskih ploča? Pri određivanju vrijednosti gamofonskih ploča treba voditi računa o vremenu izdanja ploče, popularnosti umjetnika…

Jedan od tih čimbenika jest doba zapisa. Izdanja s početka karijere poznatog umjetnika mogu imati veću vrijednost od onih iz kasnijih karijera, osobito ako nisu postala poznata odmah.

Iako su deseci tisuća umjetnika objavili gramafonske ploče, nisu svi stekli istu popularnost. Neki su umjetnici jednostavno popularniji i skuplji od drugih.

Rijetkost je jedan bitan faktor. Ovaj je faktor prilično jasan kada je u pitanju vrijednost gramofonskih ploča. Zapisi koji su se dobro prodavali i izdani su u velikom broju bit će manje vrijedni od zapisa koji su se izdani u manjem broju primjeraka i teško ih je pronaći.

Mnogi albumi prodani 1970 -ih i ranih 1980 -ih prodani su u milijunima primjeraka, pa ih kao takve nije teško pronaći u dobrom stanju za reprodukciju.

I naravno ploče s autogramima. Jedan od čimbenika koji može utjecati na vrijednost gramofonskih ploča je ploča s autogram umjetnika.

- Advertisement -

9 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Daidžansoko zlo u Bosni: Fra MILE ahbab BABIĆ

Još jedan sarajevski džoker fratar. Kada god zatreba pljuvati po Hrvatima, a da se ne brukaju sa seoskim župnicima,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -