Petak, 3 svibnja, 2024

Interpol lovi tri kriminalke iz BiH. Jako su zgodne…

Must Read

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija (INTERPOL) traga za 95 osoba iz Bosne i Hercegovine, podaci su ove organizacije.

Broj je nešto veći, međutim za ovih 95 osoba je raspisna crvena Interpolova tjeralica, a to je zahtjev za provođenje zakona širom svijeta za pronalaženje i privremeno uhićenje osobe do izručenja, predaje ili slične pravne radnje.

Među 95 osoba nalaze se u tri žene.

Francuska je raspisala crvenu Interpolovu tjeralicu za državljankom BiH Sandrom Kahrić (38) iz Bosanske Gradiške. Tjeralica je raspisana zbog krađa, prevare, provala u stanove i pokušaja teške krađe u skladište te zbog zapostavljanja djece.

image

Kahrić se tereti i za kazneno djelo koje doslovno prevedeno znači: “Oduzimanje roditelja od njegovih zakonskih obveza koje ugrožavaju zdravlje, sigurnost, moral ili obrazovanje njegovog djeteta“.

Slobodanka Boba Tošić (36), nekadašnja Playboy zečica i bivša misica, osuđena je u Bosni i Hercegovini i njeno ime se godinama nalazi na tjeralici Interpola.

image

Tošić je pobjegla iz kućnog pritvora prije nego je dobila poziv na izdržavanje kazne od dvije i pol godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrala 2006. godine u Lukavici.

Nakon uhićenja Darka Eleza u Beogradu po međunarodnoj tjeralici iz BiH, zbog istrage o likvidaciji Miloša Ostojića i Siniše Miličevića Tigra, povlači se pitanje i drugo dvoje bjegunaca, odnosno njegovog brata Davora i Slobodanke Tošić Boba koja mu je jako bliska, a osuđena je u Sudu BiH na dvije i pol godine zbog kaznenog djela zločinačkog udruživanja u vezi s kaznenim djelom teškog ubojstva.

Ona je, pretpostavlja se, pobjegla za Srbiju odmah nakon što je Sud BiH izrekao pravomoćnu presudu. Nalazi se na crvenoj Interpolovoj tjeralici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubojstva svog bivšeg kuma Đorđa Ždrale.

Sve se odigralo travnja 2006. godine, a prema navodima optužnice njena uloga bila je da u naselju Vranješ u Istočnom Sarajevu namami žrtvu na mjesto gdje su u zasjedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Aldijana Dizdarević je iz Velike Kladuše. Rođena je 15. siječnja 1986. godine, a država koja traži njeno izručenje je BiH. Razlog – pokušaj ubojstva.

image

Međunarodna tjeralica za njom raspisana je po nalogu županijskog suda u Bihaću u kolovozu 2015. godine.

Osumnjičena je da je 14. rujna 2011. godine uvečer u mjestu Kumarice kod Velike Kladuša iz ručno izrađene puške, takozvane kubure, kalibra 16 milimetara, ispalila hitac prema N.S. (29) iz Velike Kladuše koji je tada zadobio teške ozljede, piše Avaz.ba.

- Advertisement -

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Škorina sestra: Nisam izašla iz stranke, samo sam podnijela ostavku na sve dužnosti

ŠKORINA sestra Vesna Vučemilović, članica Suverenista koja je na listi DP-a dobila mandat u saboru, popodne se oglasila i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -