Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Slavlje u Čavoglavama: Thompson organizirao veliku feštu za Matu Bulića

Must Read

U nedjelju su Čavoglave doživjele susret kakav mnogi ne pamte.

Naime, u čast Mati Buliću koji je nedavno, nakon više od dvije godine i dugotrajnoga oporavka od koronavirusa, iz Njemačke prvi put došao u Hrvatsku i rodnu Hercegovinu, priređeno je veliko druženje.

O čemu je, zapravo, riječ? Dok je Kralj dijaspore još bio u teškom zdravstvenom stanju, njegov kum Marko Perković Thompson, zajedno s ostalim Matinim prijateljima, sebi je dao obećanje: ako se Mate oporavi, prvom prigodom u njegovu čast u Čavoglavama će se – peći vol. I tako je i bilo.

Druženju je prethodila sveta misa koju je u prepunoj crkvi župe sv. Ilije predvodio fra Ivan.

Posebno emotivno bilo je na kraju misnoga slavlja kada se svima obratio Thompson. Govorio je, prepun emocija, o svome kumu, njegovoj dugoj borbi za život, ali i vjeri u Boga i tisućama koje je ujedinila molitva za prijatelja i nadasve velikog čovjeka Matu Bulića, piše Večernji list.

Posebno emotivno bilo je na kraju misnoga slavlja

Zahvalio je Thompson Mati Buliću i za sve što je učinio za njegove Čavoglave, a one su mu uzvratile na uistinu poseban način. Posebni se dan nastavio druženjem uz, kako smo već kazali, pečenog vola, ali i brojne domaće specijalitete – pršut, sir, kapljicu vina… koje su pripremili mještani. Mnogi su se htjeli fotografirati s Thompsonom i Matom i tako ovaj događaj zauvijek zabilježiti kamerom.

Ovo mi je jedan od najdražih dana u životu! Ovdje sam s mojim kumom i brojnim prijateljima. Hvala vam, kazao je za Večernjak Mate Bulić koji je u Čavoglave stigao sa suprugom Zdravkom.

Na druženju u čast Mati Buliću okupili su se brojni prijatelji ne samo iz Hrvatske, odnosno Dalmacije već i njegove rodne Hercegovine. Među njima bilo je i mnogo onih ih svijeta gospodarstva, estrade, možemo reći, iz svih sfera društvenoga života.

Na druženju u čast Mati Buliću okupili su se brojni prijatelji

Nema tu puno životne filozofije! Život je takav. I ako želiš živjeti, moraš biti borac, kazao je Mate nedavno nakon prvog izlaska iz Njemačke i dolaska u Hrvatsku, odnosno Zagreb nakon veljače 2020.

Inače, Mate će sljedećih oko pola godine živjeti na relaciji Brela – Hercegovina.

(www.jabuka.tv)

- Advertisement -

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -