Published On: Pon, svi 9th, 2022

Slavlje u Čavoglavama: Thompson organizirao veliku feštu za Matu Bulića

U nedjelju su Čavoglave doživjele susret kakav mnogi ne pamte.

Naime, u čast Mati Buliću koji je nedavno, nakon više od dvije godine i dugotrajnoga oporavka od koronavirusa, iz Njemačke prvi put došao u Hrvatsku i rodnu Hercegovinu, priređeno je veliko druženje.

O čemu je, zapravo, riječ? Dok je Kralj dijaspore još bio u teškom zdravstvenom stanju, njegov kum Marko Perković Thompson, zajedno s ostalim Matinim prijateljima, sebi je dao obećanje: ako se Mate oporavi, prvom prigodom u njegovu čast u Čavoglavama će se – peći vol. I tako je i bilo.

Druženju je prethodila sveta misa koju je u prepunoj crkvi župe sv. Ilije predvodio fra Ivan.

Posebno emotivno bilo je na kraju misnoga slavlja kada se svima obratio Thompson. Govorio je, prepun emocija, o svome kumu, njegovoj dugoj borbi za život, ali i vjeri u Boga i tisućama koje je ujedinila molitva za prijatelja i nadasve velikog čovjeka Matu Bulića, piše Večernji list.

Posebno emotivno bilo je na kraju misnoga slavlja

Zahvalio je Thompson Mati Buliću i za sve što je učinio za njegove Čavoglave, a one su mu uzvratile na uistinu poseban način. Posebni se dan nastavio druženjem uz, kako smo već kazali, pečenog vola, ali i brojne domaće specijalitete – pršut, sir, kapljicu vina… koje su pripremili mještani. Mnogi su se htjeli fotografirati s Thompsonom i Matom i tako ovaj događaj zauvijek zabilježiti kamerom.

Ovo mi je jedan od najdražih dana u životu! Ovdje sam s mojim kumom i brojnim prijateljima. Hvala vam, kazao je za Večernjak Mate Bulić koji je u Čavoglave stigao sa suprugom Zdravkom.

Na druženju u čast Mati Buliću okupili su se brojni prijatelji ne samo iz Hrvatske, odnosno Dalmacije već i njegove rodne Hercegovine. Među njima bilo je i mnogo onih ih svijeta gospodarstva, estrade, možemo reći, iz svih sfera društvenoga života.

Na druženju u čast Mati Buliću okupili su se brojni prijatelji

Nema tu puno životne filozofije! Život je takav. I ako želiš živjeti, moraš biti borac, kazao je Mate nedavno nakon prvog izlaska iz Njemačke i dolaska u Hrvatsku, odnosno Zagreb nakon veljače 2020.

Inače, Mate će sljedećih oko pola godine živjeti na relaciji Brela – Hercegovina.

(www.jabuka.tv)

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
10 dana prije

🙏BOG i Hrvati 🇭🇷

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
10 dana prije

Bilo i biti će !

Anonimac
Anonimac
10 dana prije

Veliki pozdrav Mati ! Bravo borac, bravo domoljube !

nisam kriv
nisam kriv
10 dana prije

Pozdrav Mati i Marku !